Skip to main content

Veloverstået online praktikdag

Alt klappede til den online studiepraktikdag for gymnasieelever.

Uge 43 plejer at være lig med en masse gymnasielever, der kan ses rundt om på SDU, til studiepraktikdag. Men hvordan laver man en god praktikdag, når deltagerne rent faktisk ikke må være fysisk tilstede på campus? 

 

Det kan Sophie Emma Mikkelsen, der læser en ph.d. i Matematik, nu svare på efter hun sammen med sine medstuderende gennemførte studiepraktik i Matematik, Anvendt Matematik og Datalogi, via Zoom, med i alt 38 deltagende gymnasielever.

 

-Rent teknisk fungerede det overraskende godt, og vores variation mellem oplæg, videoer vi selv havde optaget, og en live rundvisning på instituttet var alt sammen med til at skabe liv på en platform, som ellers godt kan virke statisk. Deltagerne gav til slut også udtryk for, at de havde fået svar på mange af deres spørgsmål, og at konceptet virkede godt, som erstatning for et fysisk arrangement, til trods for, at det hele kun varede 2 timer, fortæller Sophie. 

 

Også professor Rolf Fagerberg, der har været med til at få den online praktikdag sat på skinner, er godt tilfreds med resultatet: 

 

-Lange dage på Zoom kan være trættende, så vi valgte at gå efter et kort og dynamisk arrangement med en studerende som studievært, der løbende stillede om til indslag. Det gav på relativt kort tid deltagerne et godt indblik i bl.a. studieprogrammer, studieliv, karrieremuligheder, instituttet, SDU og studiebyen Odense, forklarer Rolf, der er positivt stemt overfor at gentage formatet, hvis det skulle blive nødvendigt. 

 

Du kan læse mere om de nævnte uddannelser her

Redaktionen afsluttet: 25.10.2020