Skip to main content

Institut for Matematik og Datalogi

Institut for Matematik og Datalogi

Velkommen til Institut for Matematik & Datalogi. Her har vi samlet det bedste inden for forskning, uddannelse og studiemiljø i matematik og datalogi i vores afdeling af SDU. Se kort præsentation af IMADA.


Forskning


Medarbejderne på Institut for Matematik og Datalogi er højt specialiserede inden for hver deres felt. Vores forskere skaber blandt andet ny viden om algoritmer, diskret gitterfeltteori, optimering, analyse, numerisk analyse, dataanalyse, statistik og meget mere, og vi samarbejder med andre faggrupper på SDU og med forskere i hele verden om både grundforskning og anvendt forskning. Se mere om vores forskellige forskningsområder:   


Instituttet huser desuden Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring, der sammen med regionale partnere udvikler efter- og videreuddannelse for lærere. Instituttet huser også SDU eScience Center, som udvikler og driver moderne cloud-teknologi, bla. igennem brugerfladen UCloud. Centret  er tilmed hjemsted for supercomputeren ABACUS 2.0.  

På Institut for Matematik og Datalogi samarbejder vi med forskere fra hele verden, og mange af vores faste medarbejdere er hentet i det internationale forskermiljø. Se mere om vores forskeruddannelser.


Uddannelser


  • Bachelor- og kandidatuddannelser i Anvendt matematik, Datalogi, Matematik og Matematik-Økonomi
  • Kandidatuddannelse i Data Science
  • Erhvervskandidatuddannelse i Datalogi
  • Masteruddannelse i Naturfagsundervisning
  • Masteruddannelse i Matematik
  • Ph.d. i Datalogi, Matematik, Statistik, og Naturvidenskabelig og Matematisk Uddannelse

Samarbejde med erhvervslivet


Erhvervslivet nyder også godt af vores viden, og vi samarbejder for eksempel aktivt med danske tech-virksomheder, i form af samarbejde om udvikling af ny teknologi.

Forespørgsler vedr. erhvervssamarbejde kan rettes til instituttets eget Digital Innovation Office (DIO) på dio@sdu.dk   

Læs mere om DIO her: www.dio.sdu.dk

I forbindelse med større erhvervs- og talentprojekter,  samarbejder vi også med SDU's centrale afdeling for research og innovation : SDU RIO

Det sker på IMADA

Kalender

Sket på IMADA

Nyheder