Skip to main content
Jonas Moeller Andersen

 

NAVN: Jonas Møller Andersen

UDDANNELSE: HA Entreprenørskab og Innovation (ENIN)

PRAKTIK: Restaurant MøBer i Bogense (Værtsvirksomhed og valgfaget ’Studieophold’)


PRAKTIKKEN:

Jeg kom i praktik i februar 2022 på den restaurant, hvor jeg havde arbejdet siden juni 2020, og hvor jeg var teamleder. Det var en sjov opgave, fordi hvordan kombinerer man restaurationsbranchen, som alle har en opfattelse af, at man kan komme ind i ufaglært – det er service, det er nede-på-jorden-produkter – og hvordan kan man så hive universitetsuddannelsen indover. Men som teamleder havde jeg personaleansvar, og dermed var der også nogle formaliseringsopgaver. Sådan noget med at udfærdige personalehåndbøger, at lave lager- og bestillingslister der bygger på just-in-time regnskabsprincipper, at arbejde med medarbejdernes adfærd i fht. vores kundesegment.

Jeg fik lov til at lege for vildt i den virksomhed – og det gør jeg stadig. Jeg er hoppet af SU’en og kører nu med fastansættelse på fuld tid som assisterende restaurantchef.

TEORIEN I PRAKSIS:

Jeg kan sagtens se anvendeligheden af teorien i praksis. Også i forhold til at vi har innovationsledelse som fag. Hvordan skal man lede sine kollegaer, hvordan skal man fremme, at idéer kommer på bordet. Og sådan noget som oplæringshåndbøger til personalet, redesign af menukort og udarbejdelse af SOP manual bygger på teori fra organisation, salg, forretningsidéer og modeller samt entreprenørskab. Jo, teorien er i høj grad anvendelig i restaurationsbranchen.


Sidst opdateret: 06.03.2024