Skip to main content
DA / EN

Hvilke rankings deltager SDU i og hvorfor?

Syddansk Universitet har generelt interesse i at opsøge viden og inspiration til videre udvikling af både forskning, uddannelse og drift.

Kendskabet til, hvor man kan gøre det bedre er en vigtig viden for hele universitetet. Det er derfor på ingen måde ranglisteplaceringen i sig selv, som er det vigtigste.

Placeringen skal ses som en årlig temperaturmåling, som SDU bruger til at kigge både ind ad på egen praksis, men også ud af, for at lære af de gode eksempler på tværs af den internationale universitetssektor.

 

Rankings om akademisk kvalitet

SDU har siden 2016 besluttet at engagere sig aktivt i de største internationale rankings. Dette betyder, at SDU aktivt indrapporterer til tre af de største akademiske ranglister, hhv. QS, THE og ARWU (læs mere om disse rankings under "rankingtyper og forskelle" i menuen til højre).

SDU har desuden fokus på den bibliometriske ranking fra CWTS Leiden, der trækker data direkte fra Web of Science uden indberetninger fra universiteterne.

 

Rankings om bæredygtighed

SDU’s bestyrelse vedtog i 2019, at verdensmålene skulle være omdrejningspunktet for hele SDU’s virke som universitet. Det lægger op til en grundlæggende transformation af SDU, der skal slå igennem i alle beslutninger på SDU.

SDU har derfor valgt at deltage i to anerkendte rankings indenfor bæredygtighed. Der er tale om både den ældste rangliste på området UI Green Metric, samt en nyere og meget omfattende ranking fra Times Higher Education kaldet THE Impact Ranking.

Disse to rankings fokuserer, som de andre rankings, på målsætninger indenfor både på uddannelse og forskning, men derudover også særligt på driften af universiteter i relation til bæredygtighed og verdensmål.

Links til de internationale ranglister, som SDU fokuserer på:


topuniversities
 leidenranking
 shanghairanking  timeshighereducation
 Green Metric  impactranking

 

SDU Analytics

  • Campusvej 55
  • Odense M - 5230
  • Telefon: 65 50 10 29

Sidst opdateret: 04.11.2021