Skip to main content
DA / EN

Studieliv

Livet som studerende på SDU Esbjerg

Et stærkt studie- og campusmiljø
På SDU Esbjerg går der omtrent 800 studerende. Her er vi store nok til at have stærke fagmiljøer og dygtige undervisere, men samtidig små nok til at du lærer dine medstuderende og undervisere rigtigt godt at kende. Vi gør meget for, at du som studerende trives på vores campus Vi har tæt kontakt til hver enkelt studerende, og underviserne har i høj grad en åben dør-politik. Det betyder, at det hurtigt bliver naturligt at henvende sig til underviseren, hvis du har spørgsmål eller problemer.

SDU Esbjerg ligger 1,5 km fra centrum og Esbjerg Banegård, hvor der er gode og løbende busforbindelser til og fra campus. Campus er lyst og venligt, og der er mange fællesarealer og grupperum, hvor du kan studere eller hygge med dine studiekammerater. Der er mulighed for at købe mad og drikke ved Dinner deLuxe, som er kantinen, vi deler med UC SYD, og som har ca. 2.400 studerende. Derudover er der en vand- og snackautomat til rådighed.

Vi deler matrikel og tag med UC SYD, og du går lige igennem UC SYD, når du fx skal til kantinen. Sammen forsøger vi at opbygge og fastholde et godt studiemiljø via fælles events og aktiviteter. Udover det drives den fælles studenterbar Lounge 81 udelukkende af studerende fra både SDU og UC SYD.

UC SYD udbyder professionsuddannelser som sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver og meget mere. Lidt længere væk på Niels Bohrs Vej har vi Erhvervsakademi Sydvest, Aalborg Universitet og Fredericia Maskinmesterskole. Hvert år afholdes der bl.a. Welcome Week med en afsluttende fest samt Kongekampen for alle studerende på de videregående uddannelser.

En del af et fællesskab
Meget af det sociale liv på campus er drevet af frivillige studenterforeninger som fx Lounge 81, Terningen og Show up and get hot. Du kan læse mere om foreningerne her: Lounge 81 holder åbent hver torsdag og fredag samt andre dage, hvor der er planlagt noget særligt. Det er dem, der er med til at arrangere fester som semesterstartsfest, halloweenfest, julefest og meget mere.

Education Esbjerg inviterer også alle studerende på videregående uddannelser til arrangementer som fx Welcome Week, hvor alle nye studerende fra de videregående uddannelser i byen bydes velkommen. Andre aktører i byen afholder blandt andet Esbjerg Festuge, Kulturens Døgn, Fantasy Festival, Esbjerg Extreme Challange og meget mere.

Udover at være Danmarks 5. største by er Esbjerg i 2022 også kåret som den 6. bedste studieby i Danmark i 2023! Placeringen i kåringen skyldes blandt andet Esbjergs indsats på studieområdet såvel som gode tilbud, når det kommer til studiejobs, transportmuligheder, byliv samt kultur, sport og fritid. Desuden har du gode muligheder for at finde en bolig i Esbjerg til en fornuftig husleje. 

Åbne døre og let adgang til hjælp

På SDU Esbjerg gør vi meget for at du føler dig godt tilpas som studerende. Vi har tæt kontakt til hver enkelt studerende, og underviserne har i høj grad en åben-dør-politik. Det betyder, at det hurtigt bliver naturligt at henvende sig til underviseren, hvis du har spørgsmål eller problemer. Henvendelsen kan ske enten i forbindelse med undervisningen eller på andre tidspunkter på campus og på e-mail.

Der findes en række uddannelsesinstitutioner med andre studerende som dig i Esbjerg, fx Aalborg Universitet Esbjerg, Fredericia Maskinmesterskole, Erhvervsakademiet Sydvest og UC SYD. Du kan læse mere om studielivet på Education Esbjergs side, som er en portal for alle byens studerende.

Vil du søge ind på SDU Esbjerg? Læs mere her.

 

SDU Esbjerg

  • Degnevej 14
  • Esbjerg Ø - 6705
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 26.01.2024