Skip to main content

Ansøgning om optagelse på SDU

Udfyld din ansøgning på optagelse.dk

Ansøgningsfristen er:
- 5. juli kl. 12.00 i kvote 1
- 15. marts kl. 12.00 i kvote 2.
Du kan søge op til otte uddannelser i alt.

Følg ansøgningen på optag.sdu.dk

Følg status på din ansøgning, og se vigtige beskeder - fx indkaldelse til prøver, hvis du søger i kvote 2. Login får du, når du har søgt.

Se svaret og bekræft din plads

Dit optagelsesbrev får du på optag.sdu.dk 28. juli kl. 00.00. 
Husk, at du skal  bekræfte din studieplads senest d. 6. august.

Sådan udfylder du din ansøgning

For at udfylde en ansøgning, skal du logge ind på www.optagelse.dk med NemID. Det er her du søger om optagelse på alle SDU’s bachelor- og diplomingeniøruddannelser og en lang række andre uddannelser i Danmark.  

Generelt skal du søge inden 15. marts kl. 12 i kvote 2 og inden 5. juli kl. 12 i kvote 1. Der kan dog gælde undtagelser – se nedenfor

Prioritering af uddannelser

Når du udfylder ansøgningen, skal du prioritere blandt de uddannelser, du gerne vil søge. Du kan søge op til otte uddannelser i alt. Uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2, kan du ændre rækkefølgen i din prioritering helt frem til 5. juli kl. 12.

Supplerer du?

Hvis du er i gang med eller planlægger at følge suppleringsfag, skal du krydse dette af i ansøgningsskemaet og notere, hvilke fag du supplerer i. Du skal ikke uploade dokumentation, før faget er afsluttet. Læs mere om muligheden for supplering.

Har du tidligere studeret?

Hvis du tidligere har gået på den samme eller en anden videregående uddannelse, gælder der særlige regler, når du søger optagelse igen.
Tjek dem, før du søger.

Har du allerede afsluttet en kandidatuddannelse?

Hvis du har afsluttet en kandidatuddannelse, kan du kun blive optaget på en ny videregående uddannelse, hvis der er ledig plads på uddannelsen.
Læs mere om 'kandidatreglen' og muligheden for dispensation.

Har du afsluttet en anden videregående uddannelse, som ikke er en kandidatuddannelse, kan du frit søge ind på en ny uddannelse.

Søg nu på optagelse.dk

Når du har sendt din ansøgning

Du modtager en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning, du opretter. Tjek at de oplysninger, der er registreret i din ansøgning, er korrekte. På kvitteringen vil det også fremgå, hvilken dokumentation du evt. mangler at uploade.

Følg din ansøgning på optag.sdu.dk

Når vi har modtaget din ansøgning fra optagelse.dk, sender vi dig også en kvitteringsmail. I mailen får du dit personlige brugernavn og adgangskode til vores selvbetjening optag.sdu.dk. Du kan også logge ind med NemID. 

Her kan du:

  • Følge status på din ansøgning og se vigtige beskeder
  • Se information om optagelsesprøver, hvis du har søgt i kvote 2
  • Få svar på om du får en studieplads 28. juli kl. 00.00
  • Bekræfte din studieplads senest 6. august

Har du brug for hjælp?

SDU's vejledere sidder klar til at hjælpe dig med spørgsmål om optagelsesprocessen og din ansøgning. Kontakt dem her.

Sidst opdateret: 07.01.2022