Skip to main content
DA / EN

Nyt fra MCI

  • 03.09.2024

    Forskningsmæssigt gennembrud inden for udviklingen af strækbare fladskærme

    Et samarbejde mellem Syddansk Universitet og Polyteknik AS har ført til et banebrydende gennembrud indenfor strækbare fladskærme. Den nye metode åbner op for en række innovative produktmuligheder, såsom mere holdbare og fleksible skærme til smartphones og tablets, der kan modstå bøjning og strækning.

  • 10.05.2024

    12 millioner til forskning i solceller og sværme af droner

    Anders Lyhne Christensen og Morten Madsen, begge professorer på Det Tekniske Fakultet, har hver fået en bevilling på seks millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond.

  • 25.04.2024

    META-HiLight modtager hæder ved SPIE Photonics Europe

    META-HiLight-projektet har opnået 2. pladsen for "Best Innovation by a Multilateral Project, Organisation, or Company" ved 20-års jubilæet for SPIE Photonics Europe, som blev afholdt i Strasbourg.

  • 04.04.2024

    Fra fysik til finans – kvantefysikere er eftertragtede i den finansielle sektor

    Theis Pilegaard Rasmussen har netop forsvaret sin ph.d. i kvantefysik, men fortsætter ikke sin akademiske karriere. I stedet har han fået job hos Danske Bank. Men hvorfor er fysikere attraktive for den finansielle sektor, og hvad kan de bidrage med?

  • 21.03.2024

    SDU MCI i spidsen for NANOCHEM – en unik national infrastruktur for billeddannelse med kemisk information på nanoskala

    Mads Clausen Instituttet på SDU i Sønderborg står i spidsen for NANOCHEM, en ny national infrastruktur, der åbner dørene for en større forståelse af, hvordan kemi foregår på nanoskala. Forståelsen af disse kemiske processer er vigtig, da de har afgørende betydning i både den biologiske og den elektroniske verden. NANOCHEM er et samarbejde mellem førende danske universiteter med tyngdepunkt på Syddansk Universitet.

  • 15.03.2024

    Ny indendørs solcelleteknologi kan lægge AA-batterier i graven

    Forskere ved SDU har udviklet en solcelleteknologi, der vil overflødiggøre AA, AAA og knapcellebatterier. Prototypen er klar, og forskerne satser på at kunne producere 5.000 enheder om dagen inden for et år. De er nu på jagt efter erhvervsfolk, der kan hjælpe dem ind på markedet.

  • 04.12.2023

    Ny teknologi vil forbedre miljøovervågning: AutoSPAN-projekt opdager PFAS-forurening med det samme

    Forskningsprojektet AutoSPAN vil tackle PFAS-forurening og skabe en mere bæredygtig fremtid for vores vandmiljø.

  • 17.11.2023

    Tre SDU-forskere modtager Fyens Stiftstidendes forskerpris

    De tre SDU-professorer Kurt Klaudi Klausen, Anna Paldam Folker og N. Asger Mortensen modtog torsdag den 16. november den årlige forskerpris fra Fyens Stiftstidende. Med hæderen følger 25.000 kroner til hver.

  • 17.11.2023

    N. Asger Mortensen modtager Fyens Stiftstidendes Forskerpris 2023

    Hvert år uddeler Fyens Stiftstidende en pris til to eller tre fynske forskere, der udviser mod og nysgerrighed. I år var N. Asger Mortensen fra Det Tekniske Fakultet blandt modtagerne.

  • 16.11.2023

    Bozhevolnyi skinner blandt Clarivates højt citerede forskere for sjette år i træk

    Sergey Bozhevolnyi, en fremtrædende forsker fra SDU Nano Optics, har for sjette år i træk sikret sig sin position blandt Clarivates højt citerede forskere. Denne bemærkelsesværdige præstation understreger hans individuelle brillans og den vedvarende betydning af hans bidrag til feltet.

  • 08.11.2023

    C-vitamin booster ikke kun dit immunsystem, men også solceller

    C-vitamin er kendt for sin afgørende rolle i vores kroppe, hvor den styrker vores immunsystem og generelle sundhed, men nu træder vitaminet også ind i rampelyset for at styrke effektiviteten og holdbarheden af solceller. En ny videnskabelig artikel med Vida Engmann fra SDU CAPE som medforfatter fortæller om C-vitaminers gavnlige effekter for organiske solceller.

  • 19.09.2023

    Fremtidens computere ligner den menneskelige hjerne

    Den nuværende computerteknologi er en flaskehals for de nye AI-systemer, der præger vores verden mere og mere. Postdoc på Syddansk Universitet Christian Frydendahl har fået en Villum Experiment-bevilling på knap 2 millioner til at undersøge, hvordan man kan skabe en ny generation af computere, der fungerer mere som den menneskelige hjerne. Og ja, det involverer smøremidler til bilmotorer.

  • 30.06.2023

    Fremtidens fladskærm kan være rund: SDU-forsker vil lave strækbar elektronik

    Jakob Kjelstrup-Hansen fra Mads Clausen Instituttet har modtaget en bevilling på 2,9 millioner kroner til et projekt, som skal udvikle strækbar elektronik, der senere kan bruges i blandt andet tøj og biomedicinske implantater.

  • 23.05.2023

    Ny kamerateknologi kan revolutionere genanvendelse af plastikmaterialer

    Et dansk trekløver udvikler super-højopløselige hyperspektrale kameraer, som kan bestemme den kemiske sammensætning samt diverse tilsætningsstoffer i vores plastikaffald. Teknologien vil få kæmpe betydning for fremtidig plastikgenanvendelse.

  • 18.04.2023

    Ny kandidatuddannelse i fysik og teknologi i Sønderborg

    Syddansk Universitet (SDU) lancerer i 2024 en ny kandidatuddannelse i fysik og teknologi i Sønderborg. Uddannelsen giver kandidater mulighed for at arbejde inden for områder som energiteknologi, nanoteknologi eller medicinsk teknologi.

  • 01.03.2023

    10 millioner til nyt elitecenter med solen i centrum

    Et nyt eliteforskningscenter under SDU Climate Cluster har en holistisk tilgang til solenergi. Centret vil ikke blot designe, bygge og udvikle papirstynde, bøjelige solcellepaneler, som kan sættes op på alverdens ting, men også kigge på, hvordan de implementeres i samfundet og hvordan forbrugerne bedre tager imod de nye løsninger.

  • 24.01.2023

    SDU-forskere vil holde øje med farlige bakterier

    Forskere fra SDU’s campus i Sønderborg er sammen med canadiske kolleger i færd med at finde en metode til at udvikle et varslingssystem, der kan registrere farlige bakterier og vira, som dukker op i takt med at permafrosten smelter i de arktiske egne. SDU-forskerne bidrager med indgående viden om sensorer og monitorering af bakterier.

  • 04.01.2023

    Kartoffelsorteringsmaskine udfolder nationalskattes hemmeligheder

    Nanoteknologi rimer ikke umiddelbart på nationalskatte, men nu har en række nanoforskere fra SDU Sønderborg etableret et netværk, hvor de introducerer konservatorer og museumsfolk for nye teknologier, der kan hjælpe dem i deres arbejde. For eksempel en kartoffelsorteringsmaskine, som kan åbne helt nye døre i vores kulturhistorie.

  • 22.12.2022

    Tidlige julegaver til forskere på SDU Sønderborg – Modtager 50 millioner fra Interreg Deutschland-Danmark

    Torsdag en 15. december blev Interreg Deutschland-Danmark enige om fordelingen af 32,6 mio. EUR i tilskud til 14 nye projekter. SDU Sønderborg står i spidsen for fire af de projekter, som blev tildelt midler og er derudover involveret i yderligere et.

  • 15.12.2022

    33,4 millioner kroner til skelsættende forskning på SDU

    20 forskere fra SDU har netop modtaget hver deres Carlsberg-bevilling til at levere banebrydende resultater inden for deres felt.

  • 13.12.2022

    Vida Engmann modtager seks millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond

    41 talentfulde forskningsledere har netop modtaget i alt 247 millioner kroner til deres banebrydende forskningsprojekter fra Danmarks Frie Forskningsfond under Sapere Aude: DFF-Forskningsleder-programmet, heriblandt Vida Engmann fra CAPE-centret på Det Tekniske Fakultet.

  • 24.11.2022

    Ultratynd teknologi i kamp mod klimakrisen

    Tyndfilmsteknologi er en vigtig brik i den grønne omstilling, og på SDU i Sønderborg er de verdensførende inden for forskning i organiske solceller. Forskerne arbejder på at gøre ultratynde, fleksible og gennemsigtige solceller til en integreret del af vores hverdag. Den viden kan også bruges til forskning og udvikling af teknologier til energilagring og grøn brint. 

  • 07.11.2022

    Forskere blev hædret med BHJ-priser

    En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte fredag to forskningspriser ved BHJ Award på Alsion i Sønderborg.

  • 14.10.2022

    SDU Industry Day 2022: Få din virksomhed up to date med den seneste forskning

    Dørene til laboratorierne bliver slået op på vid gab, når SDU i Sønderborg inviterer til “SDU Industry Day 2022”. Her får virksomheder indblik i, hvordan den nyeste forskning kan komme netop dem til gode.

  • 27.09.2022

    Klimakonference med budskab til politikerne: Grøn transport mellem Tyskland og Danmark skal prioriteres

    Vi har med galopperende fart kurs mod klimaafgrunden, men der er stadig lige akkurat tid til at afbøde katastrofen. Men det kræver øjeblikkelig handling. Sådan konkluderer deltagerne ved Konferencen ’100 % Climate Neutrality’ i en fælles erklæring. Et godt sted at starte er at etablere grøn transport mellem Tyskland og Danmark.

  • 08.09.2022

    Villum Experiment: Millionbevillinger til forskere fra Mads Clausen Instituttet

    Formålet med VILLUM FONDENs Experiment-program er at finde svar på de store, de små og de virkelig vilde forskningsspørgsmål. På listen over de tekniske og naturvidenskabelige forskningsprojekter, der modtager årets Experiment-bevillinger, finder man tre forsker fra Mads Clausen Instituttet, som nu får mulighed for at realisere deres kreative ideer indenfor lysets vekselvirkning med avancerede materialer.

  • 06.09.2022

    Kronprinsesse Mary indviede udstillingen 2030 NOW og snakkede med SDU-forskere

    Torsdag blev udstillingen 2030 NOW indviet af Kronprinsesse Mary. Kronprinsessen var meget interesseret i den madsensor som Roana de Oliveira Hansen fra NanoSyd viste frem.

  • 11.08.2022

    Sønderborg er vært for international klimakonference med store navne

    Den internationale klimakonference 100% Climate Neutrality Conference afholdes den 26. og 27. september på Alsion i Sønderborg. Her har du mulighed for at møde Tysklands økonomi- og klimaminister og vicekansler, Robert Habeck, verdensførende klimaforsker og prorektor ved SDU, Sebastian Mernild, samt tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

  • 07.06.2022

    60 millioner til nyt grundforskningscenter på SDU: Skal undersøge lys, ultra-tynde materialer og kvantefysik

    Danmark får snart 11 nye grundforskningscentre. Et af dem får hjemme ved Mads Clausen Instituttet på SDU's Tekniske Fakultet, som med 60 millioner kroner i ryggen skal forske i kvanteteknologi, der blandt andet kan få betydning for fremtidens kommunikation og processering af information.

  • 02.05.2022

    Women in Science

    Fredag d. 22. april kunne SDU præsentere kvinder i videnskaben (TEK Women in Science) i forbindelse med Forskningens Døgn.

  • 14.04.2022

    Tysk-dansk masteruddannelse med yderst succesfuld tyvstart

    Universität zu Lübeck, Technische Hochschule Lübeck og SDU Sønderborg har etableret ”Master of Science in Medical Microtechnology.” Kandidatuddannelsen får støtte fra Interreg Deutschland-Danmark og programmet og er kommet flyvende fra start med indskrevne studerende allerede inden akkrediteringen var i hus – cirka 40 unge studerende har allerede søgt ind på uddannelsen til efteråret.

  • 04.04.2022

    So ein ding: SDU tager dig helt tæt på humlebien

    En helt ny verden åbner sig for dig, når du kigger igennem et mikroskop. På SDU har vi nogle helt unikke mikroskoper, som ikke blot hjælper vore forskere, men også virksomheder i forbindelse med at analysere og karakterisere materialer og overflader, hvilket giver en helt ny indsigt, hvorfor et produkt måske svigter.

  • 01.04.2022

    Nysgerrighed driver nanoforsker: Morten blev professor som 40-årig

    Når man allerede som 40-årig kan smykke sig med en professortitel, så skulle man tro, at en stram karriereplan ligger bag. Det er imidlertid ikke tilfældet for Morten Madsen. Store forskningsresultater og en akademisk karriere er blot et biprodukt af en ukuelig nysgerrighed efter at forstå verdenen omkring ham.

  • 15.02.2022

    Ingeniørstuderende fra SDU Sønderborg vil sende raket ud i rummet

    En gruppe ingeniørstuderende fra SDU i Sønderborg har ambitioner om at sende en raket i rummet. Målet er at deltage i internationale konkurrencer.

  • 17.12.2021

    Forskere gør dit mundbind til et våben mod virus

    Forskere fra SDU Sønderborg har sammen med internationale kolleger skabt et banebrydende koncept, hvor nanopartikler med særlige egenskaber kan integreres i tekstiler. Det betyder, at vi fremover kan opleve bandage eller mundbind, som beskytter mod virus og bakterier.

  • 06.12.2021

    BHJ Fonden uddelte priser til forskere fra SDU Sønderborg

    Forskerne Fei Yu og Yogendra Kumar Mishra modtog hver 25.000 kroner, da BHJ Fonden fredag uddelte priser på SDU Sønderborg.

  • 22.11.2021

    SDU indgår i strategisk samarbejde med indisk super-universitet

    SDU og Indian Institute of Technology Delhi (IITD) har underskrevet en aftale om at etablere en IITD-SDU Collaborative Platform. Platformen kommer ikke blot de to universiteter til gode, men også både Danmark og Indien.

  • 17.11.2021

    Sergey Bozhevolnyi, Kannan Govindan og Devika Kannan er blandt verdens mest citerede forskere

    Det Tekniske Fakultet er stolt af at annoncere, at tre af vore forskere er på årets ’Highly Cited Researchers 2021’-liste fra Clarivate.

  • 10.11.2021

    Fei Ding modtager, 2,8 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfond under Inge Lehmann-programmet

    39 lovende, yngre forskere modtager i disse dage bevillinger for i alt 110 millioner kroner. Pengene bliver uddelt under Inge Lehmann-programmet, der har til formål at fremme mere ligestilling i forskningsmiljøer i Danmark. 38 kvinder og én mand – Fei Ding fra Nano Optics under Mads Clausen Instituttet - har modtaget legatet.

  • 04.11.2021

    Mystisk substans over Lyksborg fjord

    Stjernerne strålede klart over Lyksborg Fjord og det lokale planetarie, hvor 30 interesserede fra begge sider af den dansk-tyske grænse var mødt op for at høre om den mest mystiske substans i universet, nemlig mørkt stof.

  • 15.09.2021

    Villum Experiment: Millioner til forskere fra Det Tekniske Fakultet

    Årets Villum Experiment-bevillingsmodtagere er udvalgt blandt et skarpt felt på næsten 400 ansøgere og er kommet gennem et helt specielt udvælgelses-nåleøje. To forskere fra Det Tekniske Fakultet klarede sig igennem de skrappe krav.

  • 31.08.2021

    Småt er ikke altid godt: Nanopartikler – små mirakler eller mikrodræbere?

    Nanopartikler har en række fantastiske egenskaber vi drager fordel af. Men nanopartikler kan også være skadelige. Hvis de er for små, kan de trænge ind i vores celler og endda ødelægge dem. I Interreg-projektet CheckNano arbejder forskere på at udvikle en metode til at skelne mellem de gavnlige og de skadelige nanopartikler fra hinanden.

  • 23.08.2021

    SDU-prorektor hejste det røde klima-flag: Mød Mernild til Sønderborg-konference om klimakrisen

    Da FN’s klimarapport for nyligt blev offentliggjort, var det prorektor for SDU, Sebastian Mernild, der hejste det globale røde flag direkte på en pressekonference fra Campus i Odense. Nu kommer Mernild, der er en af hovedforfatterne på klimarapporten, til en online-konference i Sønderborg, hvor deltagerne kan få en status på klimakrisen direkte fra hestens egen mund.

  • 06.05.2021

    Millioner til NanoSYD-forskere fra Danmarks Frie Forskningsfond

    I år fik 191 originale projekter støtte for i alt 668 millioner kroner under de to virkemidler DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2. Lektor Jakob Kjelstrup-Hansen og professor mso, Morten Madsen, er blandt modtagerne - begge fra forskningscentret NanoSYD på SDU.

  • 29.04.2021

    Danmarks universiteter går sammen om Nordens største forsknings- og techmesse

    DIGITAL TECH SUMMIT bliver Danmarks samlende udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups

  • 19.04.2021

    Professor Sergey I. Bozhevolnyi vinder prestigefuld pris

    Sergey I. Bozhevolnyi kan føje endnu en fornem pris til hans allerede imponerende samling af akademiske hædersbevisninger. Han er blevet tildelt EUROPEAN PHYSICAL SOCIETY's prestigefulde EPS-QEOD-pris.

  • 09.03.2021

    SDU inviterer virksomheder til virtuel business-lunch

    Så er det igen ved at være den tid, hvor din virksomhed har mulighed for at kapre en studerende fra SDU til et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde. Og det er der kæmpe værdi i, siger stifter og ejer af SnellMedia, Derick Snell.

  • 01.02.2021

    Nyt EU-projekt skal få dine vinduer til at lave solenergi

    Gennemsigtige solceller kan bruges i vinduer. Men indtil nu har de enten ikke været særligt gennemsigtige eller særligt effektive. Det vil et projekt med forskere fra Mads Clausen Instituttet ved SDU lave om på.

  • 07.01.2021

    Nyt udstyr til SDU med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

    Fabrikant Mads Clausen Fonden har ladet en sand regn af bevillinger drysse ned over SDU. Det kommer både forskning og uddannelserne på SDU til gode

  • 08.12.2020

    Tidlig julegave: Forskningsmillioner til MCI-forsker

    Forsker Vida Engmann fra NanoSYD centret ved Mads Clausen Instituttet modtager rundt regnet fem millioner kroner fra Carlsberg Fondet. Den store forskningsbevilling skal bruges til forskning i kunstigt kloroplast, som kan bane vejen for grønne teknologier, som omdanner sollys til bæredygtig strøm og skabe grønne brændstoffer som brint ved hjælp ag fotokatalyse.

  • 07.12.2020

    BHJ-priser uddelt til forskere fra SDU i Sønderborg

    En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte to forskningspriser ved et arrangement på SDU Sønderborg d. 6. december. Mens prismodtagerne og prisuddelerne mødte fysisk op på Alsion, kunne tilskuerne følge med online.

  • 27.11.2020

    Martin Thomaschewski modtager prestigefuld ph.d.-pris fra Danmarks Naturvidenskabelige Akademi

    Elektro-optiske enheder, der er mindre end et menneskehår kan revolutionere computere og telekommunikation. Martin Thomaschewski modtog fredag Danmarks Naturvidenskabelige Akademis ph.d.-pris for sit arbejde med netop elektro-optiske enheder.

  • 27.11.2020

    Sergey Bozhevolnyi er én af verdens mest citerede forskere

    Professor Sergey Bozhevolnyi er – endnu engang – rangeret som én af verdens mest citerede forskere af Clarivate™.

  • 20.11.2020

    Joel Cox bliver Sapere Aude Forskningsleder

    Dansk forskning er netop blevet 36 nye forskningsprojekter rigere med 220 mio. kroner til nye, talentfulde Sapere Aude: DFF-Forskningsledere. Blandt modtagerne er Joel Cox fra SDU Nano Optics, som modtager 6,2 millioner kr.

  • 17.11.2020

    Dansk supervåben mod corona – og nye vira?

    Nanoforskere fra SDU vil sammen med produktions- og handelsvirksomheden Abena skabe et mundbind, der ikke blot uskadeliggør corona-virussen, men også alarmerer brugeren, når mundbindet kommer i kontakt med virusset.

  • 11.11.2020

    NanoSYD modtager millioner til forskningsprojekter om grøn omstilling

    Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har bevilliget penge til tre forskningsprojekter på SDU NanoSYD. I to af projekterne er SDU NanoSYD leadpartner, mens det tredje er i samarbejde med DTU.

  • 23.09.2020

    Bronkitis-medicin viser lovende takter som COVID-19-lægemiddel

    Efter at have virtuelt screenet 640 eksisterende medikamenter, har forskere fra Uppsala universitet og SDU fundet ud af, at stoffet PC786 aktivt rammer flere SARS-CoV-2-receptorer, hvilket gør det til en kandidat til at bekæmpe COVID-19. Medikamentet skiller sig klart ud fra de andre. Screeningmetoden kan bruges til at finde andre lovende kandidater.

  • 10.09.2020

    Villum Experiment-millioner til nanoforskning på MCI

    Forskerne Jacek Fiutowski og Shailesh Kumar fra Mads Clausen Instituttet (MCI) ved SDU modtager begge lige knap to millioner kroner fra Villum Fonden i forbindelse med Villum Experiment-programmet. Deres forskning kan få stor indvirkning på henholdsvis fremtidens it-sikkerhed og kvantecomputere, samt nye muligheder inden for f.eks. kræftbehandling.

  • 09.07.2020

    Mangler 880.000 respiratorer på verdensplan – robotterne kan hjælpe os

    Respiratorer er afgørende i kampen mod COVID-19, men en analyse udarbejdet af GlobalData viser, at vi mangler 880.000 på verdensplan. Kollaborative robotter – også kendt com cobots – kan hjælpe med at efterkomme efterspørgslen, siger forskere fra SDU og University of Cambridge.

  • 03.07.2020

    SDU-studerende: - Tjen penge på din støvede boremaskine

    Det pipler frem med studenterstartups på SDU. Et af de seneste skud på stammen er virksomheden bag applikationen WeUse.dk, der gør det nemt, sikkert og trygt for dig at leje ting ud til folk i dit nabolag – og selv leje ting fra dem, hvis du f.eks. står og mangler en boremaskine.

  • 16.06.2020

    Studerende på SDU Sønderborg 3D-printer corona-krog, så du slipper for at røre bakteriefyldte dørhåndtag

    På trods af at samfundet langsomt er ved at genåbne, så skal vi stadig have den yderste respekt for COVID-19 og potentiel smittespredning. I den forbindelse har studerende på SDU Sønderborg 3D-printet en corona-krog, så du ikke behøver at komme i direkte kontakt med dørhåndtag.

  • 10.06.2020

    MCI æresprofessor modtager fondsprofessorat og nyt institut

    Æresprofessor og tidligere leder af sektionen Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI) ved MCI modtager fondsprofessorat “Entrepreneurship in Technology and Digitization” ved University of Stuttgart

  • 13.05.2020

    SDU henter topleder til at stå i spidsen for Center for Industriel Mekanik

    Professor Thomas Buhl, der kommer fra en lederstilling hos LM Wind Power, skal stå med ansvaret og den strategiske udvikling af Center for Industriel Mekanik (CIM).

  • 15.04.2020

    Tjek vandkvaliteten på din mobil

    Vigtigheden ved at have adgang til rent drikkevand kan ikke undervurderes. Forskere ved SDU NanoSYD er ledere af et projekt, der har til formål at udvikle en app, som kan tjekke vandkvalitet.

  • 08.03.2020

    Forsker på MCI er en af verdens mest lovende

    For andet år i træk har Danmark et internationalt spirende forskertalent. På Syddansk Universitets gange går Dr. Vida Engmann, og i år modtager hun L’Oréal-UNESCO prisen som International Rising Talent. Det vidner om kvaliteten af det danske forskermiljø.

  • 06.03.2020

    Forårsreception: - Vi er trådt ind i De Gyldne 20’ere

    De store linjer for fremtiden blev trukket op ved årets forårsreception for Campus Sønderborg, hvor der på trods af et decimeret fremmøde som følge af coronavirus-foranstaltninger var stor positivitet at spore.

  • 27.02.2020

    Statsministeren besøgte CIE

    Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

  • 25.02.2020

    Nyt Center for Industriel Mekanik på vej i Sønderborg

    SDU går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et nyt Center for Industriel Mekanik (CIM) med forskning, nye laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for mekanikområdet. Den samlede investering beløber sig til mere end 93 mio. kr. frem mod 2030.

  • 30.01.2020

    En astronaut er faret vild i rummet

    og andre underlige opgaver for nørdede ingeniører er SDU Mechatronics' bidrag til den berømte og højt respekterede bagside af Ingeniøren.

  • 28.01.2020

    Videnskabelig konsensus for perovskite solceller publiceret i Nature Energy

    De såkaldte perovskite-solceller står på nippet til et kommercielt gennembrud, men på trods af lovende resultater har det været svært at sammenligne de forskningsmæssige gennembrud, da fremskridtene bliver beskrevet forskelligt. Solcellegruppen ved SDU NanoSYD i Sønderborg er sammen med en international forskergruppe – anført af Monica Lira-Cantu (ICN2, Barcelona) samt Eugene Katz og Mark Khenkin (Ben-Gurion Universitetet, Negev) – nået frem til en aftale om beskrivelse af fremskridt i forbindelse med perovskite solcellers stabilitet. Aftalen er publiceret i det højt anerkendte videnskabelige magasin Nature Energy.

  • 15.01.2020

    MCI opruster inden for forskning i Smarte Materialer – ansætter professor Yogendra Kumar Mishra

    Der oprustes kraftig på Mads Clausen Instituttet ved SDU. Professor Yogendra Kumar Mishra er blevet ansat, hvilket sikrer en unik styrkeposition inden for forskningen i tredimensionelle smarte materialer.

  • 19.12.2019

    Race to the Moon: Iværksætterkonkurrence bød på imponerende projekter

    Det blev projektet Water Wall·E, som løb med sejren i iværksætterkonkurrencen Race to the Moon, hvor TEK-studerende kæmpede om at fremvise den bedste ide eller det bedste koncept inden for digitalisering og bæredygtighed.

  • 27.11.2019

    Morten Madsen udnævnt til professor mso

    Civilingeniør, ph.d. i Funktionelle Materialer og Nanoteknologi, mso og forskningsleder Morten Madsen er blevet udnævnt til professor mso ved Mads Clausen Instituttet, SDU. På trods af sine blot 40 år har Morten Madsen allerede manifesteret sig som en international anerkendt forsker inden for organiske solceller.

  • 05.11.2019

    BHJ Fonden delte priser ud til SDU-forskere på Industriens Dag

    Forskerne Ferran Giones og Jani Lamminaho modtog hver 25.000 kroner, da BHJ Fonden uddelte priser i forbindelse med Industriens Dag på Mads Clausen Instituttet ved SDU Sønderborg.

  • 01.11.2019

    SDU henter verdenskendt topprofessor til at stå i spidsen for Center for Kvantematematik

    Professor Jørgen Ellegaard Andersen tiltræder d. 1. november på SDU, hvor han skal stå i spidsen for det nyoprettede Center for Kvantematematik (QM). Han er forskningsleder for projektet ’Recursive and Exact New Quantum Theory’, der sidste år modtog 10 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC).

  • 29.10.2019

    Folkeskoleelever skal være ingeniører for en dag

    Hvordan sikrer du dit hus mod oversvømmelse, når vandet pludselig stiger i kloakkerne? Det er ét af de spørgsmål som elever fra folkeskolernes afgangsklasser i Sønderborg og Aabenraa skal bryde deres hjerner med, når SDU i Sønderborg inviterer dem indenfor til årets Engineering Day.

  • 04.10.2019

    Indvielse af et fyrtårn for energieffektiv teknologi

    Center for Industriel Elektronik på SDU i Sønderborg er nu officielt indviet. Det er hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser.

  • 01.10.2019

    Organiske solceller – endnu grønnere solenergi og arkitekternes drøm

    I disse dage afvikles konferencen ’100% Climate Neutrality’ på Alsion i Sønderborg. Konferencen har fokus på at bringe løsninger i spil i forhold til verdens klimaudfordringer. En af de løsninger, som er bragt i spil er organiske solceller, som er på nippet til industrielt gennembrud.

  • 04.09.2019

    Kom til seminar: Smart Products and Factories

    Foreningen Teknologisk Videndeling ATV-SEMAPP og Mads Clausen Instituttet byder på et seminar d. 29 oktober

  • 03.09.2019

    First Mover Morning Meeting – jagten på den perfekte produktlyd!

    Lad ikke denne mulighed gå din næse forbi. Lyt til SDU Sønderborgs forsker, Oliver Niebuhr, og Peter Gravesen fra LINAK.

  • 03.09.2019

    MCI Industry Day – workshops, prisuddeling og guidede ture

    Hvad kan Mads Clausen Instituttet (MCI) gøre for dig og din virksomhed? Det kan du finde ud den 4. november, når instituttet ved MCI Industry Day fra 12.00-16.30 fremviser nye muligheder inden for forskellige forskningsområder, hvor MCI er med helt fremme blandt de bedste på verdensplan.

  • 02.09.2019

    Save the date! Indvielse af Center for Industriel Elektronik (CIE) d. 3. oktober 2019

    Det er med stor glæde, at vi torsdag den 3. oktober 2019 kl. 14.00 indvier den nye CIE-bygning.

  • 01.09.2019

    ’100% Climate Neutrality Conference’ i Sønderborg – løsningerne bringes i spil

    På SDU/Alsion i Sønderborg afholdes den 30. september til den 2. oktober 2019 en international klimakonference, som sætter fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virkelig virker ude i kommunerne. Sønderborg har med initiativet ProjectZero allerede skabt markante resultater, hvilket der vil blive givet eksempler på, ligesom SDU fortæller om de seneste nye teknologiske landvindinger.

  • 30.08.2019

    Horst-Günter Rubahn bød de nye studerende velkommen

    Leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, bød torsdag d. 29 september 306 nye studerende velkommen til SDU Sønderborg.

  • 28.08.2019

    Forsker: - En ny bølge af digitalisering er på vej

    Det er svært at spå, især om fremtiden. Forskeren Wulf-Toke Franke vover imidlertid pelsen med et par friske bud på, hvad virksomheder inden for elektronikbranchen skal være opmærksomme på i de kommende år.

  • 26.08.2019

    Få fingrene i en ingeniørstuderende – kom til Matchmaking Engineering Event d. 8. oktober!

    Så er det NU, at din virksomhed har mulighed for at kapre en ingeniørstuderende til et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde.

  • 21.08.2019

    Pilotprojekt baner vejen for tættere samarbejde mellem universitet og industri

    Fordomme og manglende kendskab står i vejen for tættere samarbejde imellem industri og universitet, men det er relativt let og omkostningsfrit at nedbryde disse barrierer.

  • 30.07.2019

    Ingeniørstuderende strømmer til Sønderborg

    Mads Clausen Instituttet mærker en stigning i antallet af nye studerende på ingeniørlinjerne. SDU Sønderborg modtager således flere studerende til studiestart 2019 end sidste år.

  • 11.06.2019

    Bitten & Mads Clausen Fond bevilliger fem millioner kr. til udvikling af smarte materialer

    Mads Clausen Instituttet (MCI) på SDU Sønderborg har gennem centret NanoSYD manifesteret sig som et forskningsmæssigt fyrtårn i absolut verdensklasse inden for nano- og mikroteknologi. Nu er MCI NanoSYD blevet bevilliget fem millioner kroner fra Bitten & Mads Clausens Fond, så centret kan tage det store skridt fra grundforskning til egentlig produktion i forbindelse med organiske solceller og andre smarte materialer.

  • 15.05.2019

    Vida Engmann fra SDU modtager den anerkendte ’For Women In Science’-pris

    Tre af Danmarks mest talentfulde forskere inden for naturvidenskab har den 15. maj modtaget ’For Women In Science’ prisen. Én af de talentfulde forskere er adjunkt Vida Engmann fra SDU Sønderborg

  • 05.05.2019

    Workshop om usikkerhed blev et sikkert hit

    Over 25 forskere og industrirepræsentanter var mandag d. 27. april samlet for i forbindelse med workshoppen med titlen “Dealing with Uncertainty”. Det blev en dag med givtige indlæg og diskussioner, samt øget indsigt i et vigtigt emne.

  • 26.04.2019

    Initiativtager: CPE-POWERENG konference har været en stor succes

    SDU Sønderborg har i ugens køb været vært for en international konference om fremskridt og trends inden for effektelektronik.

  • 09.04.2019

    Sønderborgforskere udgiver bog om hybride materialer

    Forskere fra SDU Sønderborg, Morten Madsen, Vida Turkovic og Horst-Günter Rubahn, står angivet som forfattere på den nyligt udgivne bog World Scientific Reference of Hybrid Materials.

  • 05.04.2019

    Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg

    Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg via kvote 2.

  • 02.04.2019

    X-Power: Stærkt samarbejde kommer hele Danmark til gode

    SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik (CIE) har fået del i de 31 millioner kroner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til testcentret, kaldet X-Power. Centret skal arbejde med effektelektronik. CIE har modtaget fem millioner kroner, som fordeles ligeligt mellem aktiviteter i Sønderborg og Odense.

  • 11.03.2019

    Samarbejde med studerende: - Hurtigt, nemt og yderst værdiskabende!

    Fertin Pharma A/S er seneste virksomhed i rækken af dem, som har samarbejdet med SDU Sønderborgs studerende. Virksomheden roser de unge ingeniørhjerner for deres opfindsomme indspark. Samtidig giver de en meget glad smiley til hele forløbet, som har krævet få ressourcer, men genereret stor værdi.

  • 09.03.2019

    Hackathon – Udvid horisonten via intenst forløb

    En Hackathon er en intens arbejdslejr, hvor de studerende nørder intenst med kreative problemløsninger. Den strækker sig over en kort, tidsbegrænset periode, hvor de studerende slipper alt, hvad de har i hænderne for at fokusere 100% på lige præcist din virksomheds case eller udfordring.

  • 07.03.2019

    Nyt gennembrud for organiske solceller

    Forskere hos SDU Sønderborg har opnået et gennembrud inden for organiske solceller. Det er lykkedes dem at forlænge levetiden for de organiske solceller, hvilket er et kardinalpunkt, hvis de organiske solceller skal konkurrere med de traditionelle solceller af silicium.

  • 06.02.2019

    Æresprofessor ved SDU er én af de mest indflydelsesrige forskere i tysktalende lande

    Et førende tysk erhvervsmagasin, Wirtschaftswoche (WiWo), har publiceret en liste over de mest indflydelsesrige forskere inden for feltet ’Business Administration’. Her figurerer Alexander Brem på en fornem 67.plads ud af 2.500.

  • 04.02.2019

    Ny hæder til professor Sergey I. Bozhevolnyi

    2019 er startet forrygende for professor Sergey I. Bozhevolnyi, som er leder af Center for Nano Optik under Mads Clausen Instituttet på SDU. Først modtog han den største individuelle danske forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning, og nu har han så også modtaget Dansk Optisk Selskabs Seniorpris.

  • 30.01.2019

    Green Power-konference indledning på nyt samarbejde

    Torsdag og fredag blev den afsluttende konference for projektet ’Advanced Power Electronics in the Baltic Sea Region Conference’ afviklet med professorer og industrifolk fra hele Østersø-regionen. Projektet var så stor en succes, at partnerne vil fastholde samarbejde på tværs af de mange landegrænser.

  • 23.01.2019

    Manden der gør det umulige muligt

    Professor Sergey I. Bozhevolnyi er en pioner inden for de forskningsfelter, der hedder Plasmonik og Nano Optik. Begge hænder skal i brug, hvis du skal tælle de fænomener og koncepter, som kan tilskrives den danske topforsker med det russiske ophav. Det skyldes en ukuelig vilje, stor fantasi og en tro på det umulige. I dag modtager han den største individuelle danske forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. Derfor bringer vi her et portræt af SDU-forskeren.

  • 22.01.2019

    Det summer af aktivitet på Center for Industriel Elektronik

    SDU, Danfoss, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune gik sidste år sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik (CIE). Selvom de fysiske rammer endnu ikke står fuldstændigt færdige, så emmer det dog af travlhed, dynamik og initiativer. Vigtige netværk er blevet etableret og samarbejder er blevet indgået.

  • 17.01.2019

    OJ Electronics fik ideer og inspiration af SDU Studerende

    Innovation and Business-linjen på SDU kombinerer ingeniørvidenskab med innovation og forretningsforståelse. Og det er noget industrien kan bruge. Tidligere på ugen fremlagde en række studerende fra ingeniørlinjen deres bud på løsninger til en række opgaver og udfordringer stillet af OJ Electronics i forbindelse med et projektsamarbejde. Projektsamarbejdet gav værdi til både de studerende og virksomheden.

  • 21.12.2018

    Røntgenudstyr i verdensklasse til akademisk og industrielt brug

    Mads Clausen Instituttet har erhvervet sig SKYSCAN 2214, som er én af de fineste røntgenmaskiner i verden. Den udmærker sig en helt utrolig høj opløsning og har en lang række anvendelsesmuligheder i industrien.

  • 21.12.2018

    Målinger af industrielle komponenter for LODAM

    Ved et samarbejde med SDU og Mads Clausen Instituttet kan du få adgang til teknologisk udstyr i verdensklasse og på den måde opnå et forspring i forhold til udvikling af banebrydende teknologi. LODAM, der fremstiller højteknologiske produkter inden for køl, varme og ventilation, er én af de virksomheder, som har draget nytte af dette, da de fik sat elektroniske komponenter under lup.

  • 29.11.2018

    El-bilerne presser nettet i bund – her er en intelligent løsning på udfordringen

    Vi har allerede set det i Norge, og vi kommer snart til at se det i Danmark, nemlig at elnettet svigter som følge af for stor belastning. Solceller på tagene og varmepumper presser det gamle elnet, men det er ingenting i forhold til, hvad elbilerne kommer til at lægge af pres, når de for alvor gør deres indtog. Det betyder at massive investeringer i elnettet er nødvendige – men en stor del af disse investeringer kan omgås ved hjælp af intelligent styring af strøm, fortæller forsker fra Mads Clausen Instituttet i Sønderborg.

  • 23.11.2018

    Rejsegilde for Center for Industriel Elektronik

    Dagens rejsegilde markerede, at den nye CIE-bygning er nået godt og vel halvvejs. LINAK-direktør, Bent Jensen, takkede håndværkerne for deres store arbejdsindsats på vegne af bygherrer.

  • 22.11.2018

    Mads Clausen Instituttet lancerer nyhedsbrev – skal fremme industrisamarbejde

    Vi vil så gerne samarbejde med jer. Sådan lyder det fra Mads Clausen Instituttet på SDU i Sønderborg, som nu iværksætter endnu et initiativ for at fremme industrielt samarbejde.

  • 19.11.2018

    Kom til foredrag med tidligere NASA-ingeniør, Gabe Gabrielle!

    Drømmer du om en tur til Mars? Så kom til foredrag med Gabe Gabrielle, tidligere ingeniør for NASAs Kennedy Space Center. Det bliver næsten som at være der selv.

  • 02.11.2018

    Jacek Fiutowski og IRCA vinder BHJ-priser

    En glad og stolt Jacek Fiutowski modtog fredag BHJ-prisen som ’Årets unge forsker’, der tildeles til SDU Sønderborg-medarbejdere på under 40 år. Jacek Fiutowski har markeret sig med banebrydende forskning, som har ryddet forsider i anerkendte videnskabelige magasiner. Innovation Research Cluster Alsion (IRCA) modtog 100.000 kroner fra fonden.

  • 31.10.2018

    Hackathon 2018: SDU- og EASV-studerende gav værdifuld inspiration til LINAK

    En Hackathon er en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger. I weekenden arbejde 32 studerende fra SDU Sønderborg og Erhvervsakademi SydVest hårdt og vedvarende på at finde løsninger i forbindelse med nye teknologier og digitalisering til fremtidens hjem. Vindergruppen blev honoreret med en check fra LINAK på 10.000 kroner.

  • 26.10.2018

    Ærø bliver netværkspartner i SDU-projekt – den grønne ø skal være endnu grønnere

    Den lille perle i det sydfynske øhav, Ærø, producerer mere strøm end øen reelt har brug for. Paradoksalt nok, så er Ærø alligevel nødsaget til at eksportere og importere strøm for mønstret for indbyggernes strømforbrug passer ikke sammen med, hvornår energien produceres af seks store vindmøller ved den sydvestvendte kyst på øen. Det problem skal et Interreg-projekt med SDU som leadpartner nu råde bod på.

  • 05.10.2018

    Workshop i Sønderborg bygger broer

    Du forstår sikkert, hvad Siri, Alexa og Google siger til dig. Men kan du egentlig lide at tale med disse programmer, og rammer de altid rigtigt, når de taler til dig? Formentlig ikke. Det arbejder en gruppe internationale tale- og sprogforskere, der i sidste uge mødtes i Sønderborg, på at gøre noget ved.

  • 01.10.2018

    Industry of the future – Vækst gennem digitalisering og automatisering

    Hvad kan Mads Clausen Instituttet (MCI) gøre for dig og din virksomhed?  Det kan du finde ud af fredag den 2. november, når der afholdes "Industry of the future-digitalisation and automation for your company" fra kl. 12.00-16.00.  Instituttet fremviser her nye muligheder inden for digitalisering og automatisering.

  • 29.09.2018

    Samarbejd med MCI og dit lokale væksthus - Modtag op til 900.000 kr. i medfinansiering!

    Er du klar over, at der er virksomhedstilbud, hvor du kan få tilknyttet forskere, som er parate til at hjælpe dig og din virksomhed med at udvikle et nyt produkt eller en ny løsning? Kig for eksempel på Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, hvor forskere fra Mads Clausen Instituttet, SDU Sønderborg, finder stor værdi i det tætte virksomhedssamarbejde:

  • 27.09.2018

    Horst-Günter Rubahn bliver formand for europæisk ph.d.-netværk

    Den frie bevægelighed er én af EU-borgernes rettigheder og samtidig én af de grundpiller, som det danske samfund bygger på. Den giver ikke blot danske virksomheder mulighed for at få hænder fra andre EU-lande, men også studerende mulighed for at suge viden til sig rundt om i Europa. Derfor er det med stor stolthed, at vi kan annoncere, at Mads Clausen Instituttets leder, Horst-Günter Rubahn, er blevet formand for det europæiske ph.d.-netværk, PCAM, som giver studerende mulighed for udveksling imellem europæiske universiteter – og for at få et ‚Doctor Europaeus‘certifikat.

  • 20.09.2018

    Fei Ding troede ikke sine egne øjne – modtager 1,9 millioner kroner fra Villum Fonden

    Villum Fonden har ladet en sand pengeregn risle ned over det danske forskermiljø. Fei Ding fra SDU Nano Optics under Mads Clausen Instituttet var én af de glade modtagere. Den unge Postdoc’er modtog 1,9 millioner kroner til projektet "Spinning single-photons with metasurfaces".

  • 17.09.2018

    Center for Industriel Elektronik - Stafetten gives videre

    Direktør for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, træder tilbage som konstitueret leder for Center for Industriel Elektronik (CIE) og overlader roret til Dr. Thomas Ebel, der fremadrettet skal stå i spidsen for den store regionale satsning. Lederskiftet markerer samtidig et skift fra planlægningsfasen til den mere håndgribelige opstartsfase.

  • 15.09.2018

    Virksomheder inviteres til Matchmaking Engineering Event på SDU Sønderborg

    SDU Sønderborg inviterer tirsdag den 8. oktober til Matchmaking Engineering Event på Alsion, hvor virksomheder og studerende får mulighed for at lære hinanden at kende, inden de evt. enes om et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde. Og der er virkelig noget at hente – også for små og mellemstore virksomheder.

  • 14.09.2018

    Ph.d. forsvar ved Golnaz Sherafatipour

    Ph.d.-studerende Golnaz Sherafatipour forsvarer sin afhandling "Degradation pathways in organic small molecule and hydrid solar cells".

  • 10.09.2018

    SDU Sønderborg med besøg fra Down Under

    Griffith University ved Gold Coast i Australien og SDU har igennem flere år haft et partnerskab i forbindelse med et PhD-program. I sidste uge aflagde Senior Deputy Vice Chancellor, Ned Pankhurst, SDU Sønderborg et besøg.

  • 05.09.2018

    Undersøgelse: Offentlig forskning skaber værdi for virksomheder

    En ny undersøgelse fra Novo Nordisk Fonden viser, at private, danske forskningsvirksomheder er afhængige af adgang til offentlige forskere. Forsker og sektionsleder for TEI på SDU Sønderborg, Arne Bilberg, er enig: ”1+1 giver nogle gange mere end 2.”

  • 16.07.2018

    Nanotest skal sikre fremtidens kosmetik og fødevarer

    Nanopartikler rykker ind i en lang række produkter og er med til at gøre vores hverdag bedre, men de bittesmå partikler kan også ende med at sætte sine tydelige spor i vores helbred. Nanoteknologicentrene ved Mads Clausen Instiuttet, NanoSYD i Sønderborg og Nanooptics i Odense, har modtaget penge til et projekt, som skal teste produkter for eventuelle skadelige partikler.

  • 15.05.2018

    Millionbevilling til solcellegruppen på NanoSYD

    SDU har modtaget en bevilling på 5.566.800 kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond inden for Teknologi og Produktion. Bevillingen skal sætte yderligere skub i forskningen i organiske solceller, så de for alvor kan blive en spiller på det kommercielle marked. Den store pose penge forstærker et samarbejde mellem SDU og en lang række anerkendte, internationale universiteter.

  • 03.05.2018

    Ph.d. forsvar ved Elzbieta Karolina Sobolewska

    Ph.d.-studerende Elzbieta Karolina Sobolewska forsvarer sin afhandling "Organic Plasmonic Hydrid Systems for Optoelectronic Applications".

  • 23.04.2018

    Forsker vil udvikle bedre høretests

    800.000 danskere har problemer med hørelsen. Det kan føre til depression og nedsat arbejdsevne. Ellen Raben Pedersen forsker i at gøre høretests bedre, så høreklinikker har bedre værktøjer til at vurdere hørenedsættelser.

  • 12.04.2018

    Ph.d. forsvar ved Pawel Cielecki

    Ph.d.-studerende Pawel Cielecki forsvarer sin afhandling "Time-resolved Photoluminescence Measurements of Organic Materials and Devices".

  • 06.04.2018

    SDU udvider i Sønderborg

    I dag blev første spadestik taget til Center for Industriel Elektronik, der skal være hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser. Centret, der imødekommer den regionale efterspørgsel på ingeniører, er resultatet af et unikt samarbejde mellem erhvervsliv, universitet, region og kommune.

  • 23.03.2018

    Sønderborgs skoler skal sætte deres grønne aftryk

    Skolerne i Sønderborg og omegn skal i de kommende måneder arbejde på at blive mere klimavenlige. Det er ikke blot et spørgsmål om, at et eventuelt hostende og harkende oliefyr skal udskiftes, nej der er tale om et storstilet projekt, som spænder helt fra de overordnede tiltag, til hvordan den enkelte elev selv kan gøre sit for at hjælpe den grønne omstilling på vej.

  • 15.03.2018

    SDU-forskning erobrer spalteplads i anerkendt videnskabeligt magasin

    Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg er hjemsted for NanoSYD og NanoOptics, hvor der forskes intenst i verdens allermindste byggesten. De to sektioner har nu på samme tid tilkæmpet sig spalteplads i et anerkendt videnskabeligt magasin.  

  • 05.03.2018

    Fremragende forsker får EliteForsk-pris

    N. Asger Mortensen er internationalt kendt for sin banebrydende forskning i spændingsfeltet mellem den klassiske fysik og kvantefysikken. I dag stod han på podiet i Operaen, hvor Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind overrakte ham beviset på, at SDU-professoren tilhører eliten inden for sit felt.

  • 06.02.2018

    Nyt udstyr til ingeniørstuderende på SDU Sønderborg

    Rambøll Fonden har bevilget 295.000 kroner til Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg. Pengene skal gå til moderne udstyr som de studerende får fri adgang til. Det betyder, at unge ingeniøraspiranter selv kan fremstille prototyper og starte egen virksomhed.

  • 05.02.2018

    Erhvervsministeren fremhæver CIE som godt eksempel

    I slutningen af januar præsenterede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en teknologipagt, der skal fremme de tekniske og digitale kompetencer i uddannelsessystemet. I den sammenhæng fremhævede ministeren Center for Industriel Elektronik på SDU Sønderborg, som et godt eksempel på netop dét, som regeringen ønsker at opnå.

  • 11.01.2018

    SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i Elektronik

    I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, som begge udbydes fra indeværende år på SDU Sønderborg. I dag kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

  • 08.01.2018

    Ph.d. forsvar ved Mina Mirsafaei

    Ph.d.-studerende Mina Mirsafaei forsvarer sin afhandling "Plasmonic Nanostructures for Organic Solar Cells".

  • 15.12.2017

    To nye uddannelser godkendt på SDU Sønderborg – én forventes godkendt senere

    Tirsdag d. 12 december godkendte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind to uddannelser, som fremadrettet vil blive udbudt på SDU Sønderborg. Der er tale om bacheloruddannelsen i Electronics og kandidatuddannelsen i Electronics. Diplomingeniøruddannelsen i Electronics er stadig under behandling i uddannelses- og forskningsministeriet, men forventes godkendt senere.

  • 10.12.2017

    SDU Sønderborg-forskere rammer forsiden af videnskabeligt magasin

    Forskningscentret NanoSYD på SDU er frontløber inden for udviklingen af organiske og hybride solceller. Målsætningen er at finde en billigere og endnu mere miljøvenlig måde at producere grøn energi på.

  • 10.12.2017

    SDU-forskere vinder Sønderborg Iværksætter Pris 2017

    Roana de Oliviera Hansen og Jeanette Hvam strøg til tops, da årets iværksætter-idé i Sønderborg skulle kåres. De har udviklet en særlig sensor, som skal komme madspild til livs.

  • 20.11.2017

    Ph.d. forsvar ved Bhushan Patil

    Ph.d.-studerende Bhushan Patil forsvarer sin afhandling "Interfacial layers and semitransparent electrodes for large area flexible organic photovoltaics".

  • 10.11.2017

    Ph.d. forsvar ved Mehrad Ahmadpour

    Ph.d.-studerende Mehrad Ahmadpour forsvarer sin afhandling "Metal-Oxide based interlayers for organic and perovskite photovoltaics".

  • 08.11.2017

    MCI æresprofessor Sigitas Tamulevičius modtager fornem pris

    Den 1. december 2016 blev Sigitas Tamulevičius ved en indsættelsesceremoni på Alsion udnævnt til æresprofessor ved Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg. Nu knap et år efter, har han modtaget endnu en hædersbevisning, nemlig den fornemme Kaunas Science Award.

  • 09.10.2017

    SDU Sønderborgs forbindelse til Arnold Schwarzenegger

    I filmen Terminator forsøger Arnold Schwarzenegger at udslette alle mennesker på jorden. I dag forsøger Schwarzenegger at redde menneskeheden mod de klimaforandringer som verden står over for. Til det formål har hans rådgiver, professor Jose Galizia Tundisi, indledt et samarbejde med SDU Sønderborg

  • 05.10.2017

    Klimakonference nåede frem til vigtige konklusioner

    '100 % Climate Neutrality’ på Alsion tiltrak over 400 deltagere fra hele Europa

  • 04.10.2017

    Ph.d. forsvar ved Matej Simurda

    Ph.d. studerende Matej Simurda forsvarer sin afhandling "Mathematical modelling of ultrasound propagation in multi-phase flow""

  • 01.09.2017

    Erhvervslivet jubler over lån af universitetshjerner

    I sidste uge husede Gråsten Landbrugsskole en uge lang matematisk workshop, der havde til formål at lade talknusere fra universitetsverdenen bryde hoveder med problemer fra industriens verden. Mads Clausen Instituttet fra SDU Sønderborg arrangerede workshoppen, som alle parter efterfølgende betegnede som ”en kæmpe succes.”

  • 21.08.2017

    Dansk-tysk samarbejde skal fastholde produktion i grænseregionen

    Et treårigt projekt, som har til formål at styrke den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion, er skudt i gang.

  • 17.08.2017

    Dansk-tysk samarbejde skal fastholde produktion i grænseregionen

    Et treårigt projekt, som har til formål at styrke den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion, er skudt i gang.

  • 10.08.2017

    SDU Sønderborg bød spejderne indenfor til nitrogen-frosne skumfiduser

    SDU Sønderborg slog ligesom resten af byen dørene op og bød Spejdernes Lejr2017 velkommen. De studerende stod klar med et vildt science-show, og viste hvor tæt spejdernes og ingeniørernes verden er forbundne.

  • 30.06.2017

    Stærkt partnerskab bag nyt center på SDU

    Et unikt samarbejde mellem offentlige og private virksomheder skaber grundlaget for nye forsknings- og innovationsfaciliteter samt nye ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg. Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU investerer hver 35 mio. i et nyt Center for Industriel Elektronik.

  • 24.05.2017

    Alexander Brem udnævnt til æresprofessor på Syddansk Universitet

    Alexander Brem er blevet tildelt et æresprofessorat ved Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet – et institut, han allerede har haft afgørende betydning for. Æresprofessoratet åbner op for et endnu tættere samarbejde mellem Syddansk Universitet og Üniversität Erlangen-Nürnberg (FAU).

  • 11.05.2017

    Dansk-tysk samarbejde skal skabe lynhurtig og præcis kræftdiagnosticering

    Bedre og lynhurtig diagnosticering af kræft. Det er hovedformålet med et samarbejde imellem Syddansk Universitet, Universität zu Lübeck, Odense Universitetshospital og UKSH Universitätsklinikum Schleswig-Holstein.

  • 08.05.2017

    SDU MCI Innovation Lab åbnede med et brag

    I torsdags blev dørene slået op for over 90 nysgerrige forskere og virksomhedsledere, som var mødt op for at se, hvad det nyåbnede SDU MCI Innovation Lab har at byde på.

  • 05.05.2017

    Institutleder på SDU Sønderborg modtager ”Den fynske Nobelpris”

    Leder for Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet i Sønderborg, Horst-Günter Rubahn modtog sidste torsdag en fornem hæder, da han blev tildelt Fyens Stiftstidendes Forskerpris 2017.

  • 07.04.2017

    Topprofessor til SDU Center for Nano Optics

    Som yngste forsker fik professor N. Asger Mortensen for nylig næsten 40 millioner kroner fra Villum Fonden. 1. maj tiltræder han som professor og Villum Investigator ved SDU Center for Nano Optics, Mads Clausen Instituttet.

  • 03.02.2017

    NASA deltager i MCI-seminar

    MCI afholder seminar om litium-ion batteriteknologi. NASA-forsker deltager med indlæg om brugen af batterierne i rumfartsapplikationer.

  • 14.12.2016

    SDU skal printe ultratynde og billige solceller

    Det er lykkes forskere på SDU NanoSYD at producere tynde organiske solceller med høj effektivitet. Nu forsøger de at printe solcellerne ud i flere meters længde, så de kan rulles ud over tage og biler.

  • 10.10.2016

    100%-konference afslører behovet for at undersøge succesfulde green-tech start-ups

    Videnskabsfolk og aktører deltog i diskussioner om fremtidens vedvarende energi ved den binationale serie af årlige konferencer om vedvarende energi og klimaneutralitet.

  • 05.10.2016

    Green Water modtager trekvart million kroner

    Miljøprojektet Green Water fra SDU modtager 750.000 kr. fra energileverandøren SE.

  • 29.09.2016

    Lille donation gør stor forskel

    Donation fra Danfoss Uddannelsesfond baner vejen for vigtige forsøg in-house

  • 22.09.2016

    Grænseoverskridende vedvarende energi

    Tredje konference om fremtidens vedvarende energi i grænseområdet

  • 15.09.2016

    Studerende fra Innovation and Business udviklede forretningsidéer i Berlin

    Sidst i august deltog tre Innovation and Business-studerende fra SDU Sønderborg i SPICE Startup Camp i Berlin med det formål at udvikle egne forretningsidéer.

  • 06.09.2016

    Ph.d.-skole skaber yderligere samarbejde

    Samarbejde om Ph.d.-skole får forskningsinstitutioner til at iværksætte fælles innovationsaktiviteter og nano-konference.

  • 01.09.2016

    Ny fremtid for Danfoss-teknologi på SDU

    Det nye RollFlex-center blev vist frem, da Jørgen Mads Clausen forleden besøgte Mads Clausen Instituttet. Dele af centret stammer fra et forhenværende Danfoss-produktionsanlæg.

  • 22.08.2016

    Stor interesse for finansieringshjælp til virksomheder

    Mange små- og mellemstore virksomheder har meldt sig til et særligt infoarrangement om finansiering fra Innovationsfonden.

  • 10.08.2016

    Studerende vandt tur til sydtyske Uvex og solgte deres idé til virksomheden

    Ingeniørstuderende fra uddannelsen Innovation and Business fik en god idé og vandt en tur til virksomheden Uvex i Sydtyskland – og overbeviste Uvex om at arbejde videre med konceptet.

  • 08.07.2016

    Seks mio. kroner skal forbedre organiske solceller

    Nyt projekt sigter mod en forbedring af organiske solcellers levetid

  • 08.07.2016

    Stort energiprojekt skudt i gang på MCI

    Nyt internationalt projekt skal sikre effektiv udnyttelse af lokale energiressourcer

  • 01.07.2016

    MCI med i udvikling af ny avanceret plænerobot

    Ligesom man kan få en plæneklipperrobot til sin græsplæne, så er der nu en ny og mere avanceret plænepleje-robot på vej til golfbaner og andre større græsarealer. Den kan både klippe og lufte græsset samt fjerne ukrudt.

  • 17.06.2016

    AutomationsBoost hjælper små og mellemstore danske produktionsvirksomheder

    Regionens små og mellemstore virksomheder får nye automations-løsninger og digitalisering med nyt projekt på 38 mio. kroner

  • 02.06.2016

    Ekspertjury blåstemplede studieprojekt

    Ingeniørstuderende fra Innovation and Business præsenterede nye forretningskoncepter for et eksternt ekspertpanel

  • 30.05.2016

    Udstilling af projekter: Mekatronik Design for Cirkulær Økonomi

    4. semester Mekatronikingeniør-studerende har lyttet til brugernes behov og designet små energi-høstere med 20 procent genbrugsmaterialer i konstruktionen

  • 20.05.2016

    Alumner fra Innovation and Business mødtes på Alsion

    Alumner fra Innovation and Business mødtes igen i år og besøgte Alsie Express som del af arrangementet

  • 12.05.2016

    Forskning i Østersø-regionen skaleres op med Baltic TRAM-projektet

    En investering på tre millioner kroner intensiverer det strategiske samarbejde mellem forskningsinstitutioner og erhverv i Østersø-regionen

  • 27.04.2016

    Projekt om grøn effektelektronik fik god start

    Den 16. marts samledes seks Østersø-naboer for at skubbe Interreg-projektet ”Power Electronics for Green Energy Efficiency” godt fra start. Opstarten markerer begyndelsen på en indsats, der skal forøge forbruget af grøn energi ved hjælp af avanceret effektelektronik

  • 21.04.2016

    Forskningens Døgn med Simon Talbot, kanon forskning og grænsedebat

    Så er det igen tid til at fejre Forskningens Døgn, som er en landsdækkende begivenhed, hvor alle kan få et kig ind i forskernes verden og se, hvordan forskningen præger vores dagligdag. SDU Sønderborg inviterer til en række spændende aktiviteter for børn og voksne i løbet af Forskningens Døgn-ugen. Det foregår på Alsion.

  • 04.03.2016

    Bitten og Mads Clausen Fonden støtter Innovation Lab med 1 mio. kroner

    Takket været en generøs donation fra Bitten og Mads Clausen Fonden kan sektionen for SDU Innovation and Design Engineering ved Mads Clausen Instituttet, SDU, nu implementere et veldesignet innovationslab.

  • 01.03.2016

    EU-millioner skal forstærke styrkeposition i grænselandet

    Nordtyske og syddanske virksomheder står meget stærkt inden for viden om effektiv styring og anvendelse af elektricitet - lige fra elektronikudstyr og transport til industriel produktion og energiproduktion. Nu skal 3 mio. euro fra EU og Region Syddanmark sikre, at styrkepositionen udbygges endnu mere, og at de stærke kompetencer kan skabe fundament for vækst og arbejdspladser.

  • 27.02.2016

    Ny model for ansvarsbevidst udvikling og innovation

    MCI-projekt lancerer arbejdsmodel for ansvarsbevidst udvikling og innovation i industrielle virksomheder.

  • 10.02.2016

    Nytårsreception 2016 på campus Sønderborg

    Omkring 100 gæster fra den akademiske verden, erhvervslivet og lokale myndigheder på begge sider af den dansk-tyske grænse samledes til nytårsreception på SDU’s campus i Sønderborg; i år arrangeret af Mads Clausen Instituttet.

  • 05.02.2016

    BHJ forskerpris til Morten Madsen

    Den 5. februar 2016 modtog Lektor Morten Madsen BHJ Fondens forskerpris 2016. Forskerprisen anerkender Mortens aktiviteter, der har gjort regionen til et fyrtårn i organisk solcelleteknologi.

  • 03.02.2016

    To ministre besøger SDU

    Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) og Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) gæster SDU i Sønderborg fredag d. 5. februar.

  • 11.12.2015

    Uddannelser på tværs af grænsen

    Mads Clausen Instituttet og Fachhochschule Flensborg søsætter nyt grænseoverskridende uddannelsesprogram.

  • 13.11.2015

    Ny udvekslingsaftale med kinesisk universitet

    Mads Clausen Instituttet og Det Tekniske Fakultet, SDU, har indgået en ny udvekslingsaftale med det kinesiske universitet Xi’an Jiaotong University.

  • 23.10.2015

    Green Water Living Lab åbnet

    Havvandsenergi-projektet Green Water åbnede sit Living Lab.

  • 09.10.2015

    Klimaneutral – hvis vi kan, kan I også

    En todages konference på SDU i Sønderborg demonstrerede, hvordan lokalsamfundet praktiserer klimaneutralitet

  • 09.09.2015

    Innovativt samarbejde mellem SDU og Det Blå Gymnasium

    104 elever fra henholdsvis Det Blå Gymnasium i Sønderborg og Selandia Slagelse var på innovationscamp forleden. Over t dage blev eleverne faciliteret igennem en innovationsproces af ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Sønderborg.

  • 03.09.2015

    Elever fik ingeniørperspektiv på ligningerne

    To klasser fra Sønderborg Statsskole skiftede klasselokalet ud med en foredragssal på Alsion og fik matematikundervisning på SDU – krydret med et særligt ingeniørperspektiv.

  • 29.06.2015

    En sejr for Jens

    Mekatronik-ingeniør fra Mads Clausen Instituttet Jens Christensen modtog BHJ-prisen for årets bedste afgangsprojekt.

  • 22.06.2015

    Unik vandskærer hjælper ingeniørstuderende

    Syddansk Universitet har som det eneste universitet i Danmark installeret en vandskæremaskine på Mads Clausen Instituttet i Sønderborg. Maskinen bliver brugt til produktion af alt fra laboratorieudstyr til studieprojekter.

  • 10.06.2015

    International klimakonference på MCI

    Mads Clausen Instituttet er blandt arrangørerne af en grænseoverskridende klimakonference, der afholdes for første gang og finder sted på SDU Sønderborg.

  • 21.05.2015

    Ekspertpanel vurderede studieprojekter

    Fra idé til business plan: Ingeniørstuderende præsenterede forretningskoncepter for eksternt ekspertpanel.

  • 28.04.2015

    IRCA videnskabelig filmfestival

    I forbindelse med Forskningens Døgn afholdt det nye innovationscluster, IRCA, en videnskabelig filmfestival. Fire finalister blev præsenteret til den videnskabelige filmfestival ceremoni i koncertsalen, Alsion Sønderborg.

  • 20.04.2015

    400 elever i Forskningens Døgn-konkurrence på SDU. Jacob Riising er vært.

    SDU sætter gang i Forskningens Døgn på universitetet med en stort anlagt konkurrence for skoleelever. Jacob Riising fra tv er vært for de 400 elever.

  • 20.03.2015

    Universitetssamarbejde skal øge solcellers effektivitet

    Mads Clausen Instituttet har indgået et samarbejde med Aarhus Universitet for at øge solcellers effektivitet. Projektet kaldes SunTune og støttes af Innovationsfonden med i alt 23 millioner kroner.

  • 13.03.2015

    Milliondonation gør studieprojekt fra MCI til energisatsning i Sønderborg

    En donation på 1,22 mio. fra Bitten og Mads Clausen Fonden løfter studieprojekt fra ingeniøruddannelserne til grønt energiudviklingsarbejde.

  • 09.02.2015

    BHJ tilgodeser atter MCI

    Underviser, forskningsprojekt og netværkssamarbejde fik i alt 820.000 kr.

  • 06.02.2015

    Danfoss-donationer til Mads Clausen Instituttet

    Mads Clausen Instituttet har over en periode modtaget flere donationer fra forskellige Danfoss-fonde. Donationerne tilgodeser forskellige formål på MCI og bidrager til erhvervelse af udstyr, der støtter såvel undervisning som forskning.

  • 28.01.2015

    Fond støtter forsøgsopstilling med smarte materialer

    Med 50.000 kr. fra Fabrikant Mads Clausen Fonden skal studerende og forskere lave forsøg med smarte materialer – heriblandt de såkaldte kunstige muskler.

  • 07.01.2015

    Vigtigt æresprofessorat forlænget

    Æresprofessor Dr. Katharina Al-Shamerys samarbejde med SDU har givet gode resultater. Nu forlænges æresprofessoratet i fem år.

  • 22.12.2014

    Samarbejde skal fastholde unge

    Syddansk Universitet, Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland går sammen om at fastholde unge i regionen.

  • 17.12.2014

    ORION mikroskopet – et banebrydende instrument med et utal af muligheder

    I fredags blev installeringen af ORION helium ion mikroskopet på Mads Clausen Instituttet fejret ved en officiel ceremoni.

  • 17.12.2014

    En legende let innovation fik 1.prisen

    For anden gang uddelte Mads Clausen Instituttet Alsion Innovation Award. Blandt næsten ti innovative ansøgninger måtte juryen vælge vinderen, som blev LEGELiGHT.

  • 03.10.2014

    Fejring af det grænseoverskridende samarbejde

    For første gang blev Fachhochschule Flensburgs traditionsrige Nordischer Abend/Nordisk Aften afholdt i fællesskab med Mads Clausen Instituttet og på dansk jord. Aftenen viste atter engang, at det grænseoverskridende samarbejde er af en enestående karakter.

  • 14.09.2014

    Iværksættermuligheder styrket for studerende

    SDU og iFabrikken har indgået en aftale, der hjælper studerende med at omsætte gode idéer til nye virksomheder.

  • 08.09.2014

    Ingeniørstuderende skubbede cykelprojekt i gang

    Svendborg Kommune har sat gang i et projekt, der skal gøre det attraktivt at cykle. Studerende fra Innovation and Business kickstartede projektet.

  • 29.08.2014

    120 Sønderborg-studerende skal hjælpe sklerosepatienter

    Sygeplejerskestuderende fra UC Syddanmark og Ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet mødes til tre dages idéudvikling. Via samtaler med sklerose-patienter skal de finde på nye idéer til hjælpemidler, behandling og omsorg.

  • 08.08.2014

    MCI Academy om udfordringer og forandringer i grænseregionen

    MCI Academy, den årlige videnskabelige konference på Mads Clausen Instituttet, retter blikket mod grænseregionen med særligt fokus på klima, erhverv og kunst.

  • 04.07.2014

    Æresdoktor deltager i ph.d.-sommerskole på MCI

    Professor og æresdoktor ved SDU Karl Leo gæster MCI i forbindelse med ph.d.-sommerskole i august.

  • 02.07.2014

    MCI med ved åbning af Green Tech Center

    Stor interesse for MCI workshops ved åbningen af Green Tech Center.

  • 30.06.2014

    Ingeniørprojekt fik pris for bedste bacheloropgave

    Studerende fra ingeniøruddannelsen Innovation and Business fik BHJ Fondens pris for bedste bacheloropgave.

  • 19.06.2014

    PerforManD modtager Dansk-Tysk Innovationspris

    EU-projektet PerforManD, der udvikler avanceret, mekatronisk træningsudstyr til professionelle sejlere, har modtaget innovationsprisen Dybbøl 2014.

  • 04.06.2014

    Sejlerudstyr fra MCI i brug ved Oxbridge

    Tysk olympisk sejler demonstrerede det innovative sejlerudstyr PerforManD ved Oxbridge.

  • 26.05.2014

    Mere ansvarsbevidst innovation i industrien

    MCI er med i udvikling af en Best Practice model, der skal få industrivirksomheder til at handle mere ansvarsbevidst.

  • 07.04.2014

    Solens stråler har skinnet på Sunrise-projekt

    Med projektet Sunrise har Mads Clausen Instituttet igennem fire år sat fokus på forskning og udvikling indenfor solcellerelaterede teknologier i Region Syddanmark.

  • 24.03.2014

    Ny begyndelse for Technet_nano

    Partnerne tog afsked med EU-projektet Technet_nano. Samtidig skrev de under på at fortsætte arbejdet sammen.

  • 20.03.2014

    Sønderborgs science-talenter fik ny inspiration

    Science-talenthold fra Sønderborg blev klogere på både nanoteknologi og fysikforsøg

  • 17.03.2014

    MCI i front for netværksprojekt indenfor grøn power elektronik

    Mads Clausen Instituttet får 350.000 kr. til netværksopbygning i Østersøregionen

  • 27.01.2014

    Innovativt sejlerudstyr fra MCI gøres klar til kommerciel produktion

    Tillægsbevilling skal gøre innovativt sejlerudstyr, delvist udviklet på MCI, klar til kommerciel produktion.

  • 19.12.2013

    Institutleder medlem af Danmarks Naturvidenskabelige Akademi

    Professor og institutleder Horst-Günter Rubahn er indstillet som medlem af Danmarks Naturvidenskabelige Akademi

  • 17.12.2013

    Casper Kunstmann-Olsen i julekalender på TV Syd

    Fik du set julekalender? 24 forskere på SDU pakker julen ud med en kort fortælling, hvor forskning og jul knyttes sammen.

  • 05.11.2013

    Nyt udstyr til MCI med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

    Med et samlet beløb på 300.000 kr. sikrer en donation fra Danfoss nyt udstyr til gavn for forskning og uddannelse på MCI

  • 11.10.2013

    Stor efterspørgsel på MCI Science Show

    Siden lanceringen af fysik- og kemishowet MCI Science Show i begyndelsen af 2013 har ingeniørstuderende fra Sønderborg underholdt flere hundrede børn og unge.

  • 10.10.2013

    MCI skal øge automatisering i syddanske virksomheder

    Mads Clausen Instituttet, EUCSyd, Udviklingsråd Sønderjylland og fem virksomheder har sat gang i et projekt til 6 mio. kr., der skal øge automatiseringen hos 100 syddanske virksomheder.

  • 03.10.2013

    MCI i samarbejde med tysk levnedsmiddelinstitut

    Mads Clausen Instituttet, SDU Sønderborg, har indgået en samarbejdsaftale med levnedsmiddelinstituttet KIN i Neumünster.

  • 30.09.2013

    AGS tog førstepræmien i årets faldskærmskonkurrence

    Faldskærm i fart, årets faldskærmskonkurrence på SDU i Sønderborg der efterhånden er en tradition blandt sønderjyske gymnasier, gik i år til AGS

  • 27.09.2013

    Ingeniørstuderende fra MCI vandt Alsion Innovation Award

    Tre ingeniørstuderende installerede sidste år et havvandsanlæg på Alsion, der kan køle og opvarme dele af bygningen. Nu har de modtaget den første Alsion Innovation Award.

  • 26.08.2013

    Mindeord

    Marcelle Stienstra, lektor i interaktionsdesign ved Mads Clausen Instituttet, er død.

  • 14.08.2013

    Forskere fra MCI får artikel i prestigefyldte ”Physical Review Letters”

    Det er lykkedes forskere fra Mads Clausen Instituttet at få en artikel i det prestigefyldte videnskabelige tidsskrift Physical Review Letters. Artiklen handler om nanofiber plasmoniske lysledere, som i fremtiden kan sikre superhurtig overførsel af IT-data.

  • 09.08.2013

    MCI-ansat med på liste over Top 50-professorer på Twitter

    Lektor Marcel Bogers fra Mads Clausen Instituttet er med på liste over de 50 bedste professorer på Twitter indenfor ledelse, innovation og strategi.

  • 08.08.2013

    En vigtig dag for det grænseoverskridende samarbejde

    Torsten Albig, ministerpræsident for delstaten Schleswig-Holstein, besøgte Mads Clausen Instituttet for at lære mere om grænseoverskridende samarbejde på SDU.

  • 05.07.2013

    Ingeniørprojekter tog opgavepriserne

    Det blev to ingeniørprojekter, der modtog BHJ-Fondens Hovedopgavepriser ved sommerens dimission på SDU Sønderborg.

  • 19.06.2013

    Stort besøg fra A.P. Møller Skolen på SDU i Sønderborg

    A.P. Møller Skolen i Slesvig gæstede i går SDU i Sønderborg med et usædvanligt stort antal elever

  • 17.06.2013

    MCI er vært for workshop om intelligente solceller

    Forskere fra flere forskellige europæiske universiteter deltager i workshop om nye solcelleteknologier på Mads Clausen Instituttet

  • 04.06.2013

    NanoSYD leder nyt stort EU-projekt om organiske solceller

    FP7 Marie Curie programmet Initial Training Network (ITN) har bevilget ca. 29 millioner kroner til et nyt samarbejdsnetværk ledet af NanoSYD, Mads Clausen Instituttet. Projektet omhandler udvikling af nye typer energi devices baseredet på organiske materialer. I netværket skal der bl.a. forskes i samt udvikles nye typer solceller baseret på organiske tyndfilm, som i fremtiden skal være med til at reducere forbruget af fossile brændstoffer.

  • 02.05.2013

    Ingeniørspirer legede med dameben

    Faaborg Gymnasium gæstede forleden Mads Clausen Instituttet i forbindelse med et camp-ophold. Eleverne fik et projekt, der indebar forsøg med dameben

  • 02.05.2013

    Danfoss-donation giver gymnasieklasser mulighed for camps på SDU og Universe

    En donation fra Danfoss’ Fabrikant Mads Clausens Fond gør det muligt for gymnasieklasser at komme på camp på SDU og Universe

  • 21.04.2013

    Ros til Innovation & Business på alumne-seminar

    En stor flok dimittender og nuværende studerende deltog i det første alumnearrangement for civilingeniøruddannelsen Innovation and Business. Repræsentanter fra industrien fremhævede kandidaternes evne til at kommunikere og navigere i virksomhederne.

  • 04.04.2013

    Talentfulde unge fik lys i pæren ved innovations-workshop på SDU

    Et halvt hundrede gymnasieelever fra Akademiet for Talentfulde Unge fik lyse idéer i workshop arrangeret af Innovation & Business-studerende på SDU

  • 18.03.2013

    Indvielse af Emerging Attraction på MCI

    Den 7. marts dannede MCI rammerne for den danske åbning af Interreg IVa-projektet Emerging Attraction. Projektet er et grænseoverskridende samarbejde med den målsætning at bekæmpe manglen på højtuddannede i den dansk-tyske region.

  • 26.02.2013

    Lektor ved Mads Clausen Instituttet fik undervisningspris

    Lektor Jerome Jouffroy modtog den ene af tre undervisningspriser på BHJ Fondens Årsdag

  • 05.02.2013

    45.000 kr. til forskningsprojekt om diabetiske fodsår

    Postdoc Fei Yu ved Mads Clausen Instituttet har fået tildelt 45.000 kr. fra TEK Momentum til et forskningsprojekt. Projektet fokuserer på udviklingen af udstyr til kontinuerlig overvågning af væskeansamling blandt diabetespatienter

  • 02.01.2013

    Deformerbare overflader - et nyt mekatronisk system?

    Lektor Benny Lassen fra Mads Clausen Instituttet har holdt en lille forelæsning i Danskernes Akademi. Bidraget blev udsendt den 18. december 2012 på DR2.