Skip to main content
DA / EN

Danfoss-donation giver gymnasieklasser mulighed for camps på SDU og Universe

En donation fra Danfoss’ Fabrikant Mads Clausens Fond gør det muligt for gymnasieklasser at komme på camp på SDU og Universe

Fabrikant Mads Clausens Fond har doneret godt og vel 100.000 kr. til Syddansk Universitet og Universe, så parterne i sommerhalvåret 2013 kan tilbyde gymnasieklasser et camp-ophold, der foregår på campus i Sønderborg og på Universe Oplevelsespark på Als.

 

Læring og leg

På Mads Clausen Instituttet, SDU i Sønderborg, har man i flere år tilbudt gymnasieklasser at komme på besøg til faglige projekter, hvor eleverne får en smagsprøve på, hvad ingeniørstuderende arbejder med. I mange tilfælde har instituttet sørget for, at klassens ophold i det sønderjyske også bød på en tur i Universe. Det har ført til et samarbejde mellem de ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser ved SDU og Universe, hvor parterne har søgt og fået bevillingen fra Fabrikant Mads Clausens Fond.

 

Stort set uden omkostninger

Bevillingen gør det muligt for SDU og Universe at tilbyde fire camps til interesserede skoler i sommerhalvåret 2013 af enten to eller tre dages varighed. Det eneste, skolerne selv skal betale, er udgifterne til mad og drikke. Camp’en indeholder både læring og leg, og den kombination gør campen til et attraktivt tilbud for mange gymnasieklasser. Eleverne arbejder på et fagligt projekt indenfor ingeniør- eller naturvidenskab på Mads Clausen Instituttet på SDU, de kommer på virksomhedsbesøg på Danfoss samt en tur i Universe. Derudover overnatter klassen i Universe’s lejrskole.

 

Den første klasse har allerede benyttet sig af tilbuddet – Faaborg Gymnasium gæstede SDU i Sønderborg og Universe fra 24.-25. april. Læs mere om campen og elevernes projekt på MCI her på siden.

 

For mere information om brobygnings-camps ved SDU og Universe, kontakt projektleder Lise Kanstrup, tlf. 6550 1651, lise@mci.sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 02.05.2013