Skip to main content
DA / EN

Rejsegilde for Center for Industriel Elektronik

Dagens rejsegilde markerede, at den nye CIE-bygning er nået godt og vel halvvejs. LINAK-direktør, Bent Jensen, takkede håndværkerne for deres store arbejdsindsats på vegne af bygherrer.

Af Sune Holst, , 23-11-2018

Vejret udenfor stod i stærk kontrast til festen indenfor, da der i dag blev afholdt rejsegilde for Center for Industriel Elektronik (CIE). For mens en strid vind fra sydøst blæste udenfor, så strålede Bent Jensen som en sol, da han fra talerstolen på vegne af  bygherrer, som udover LINAK tæller Bitten & Mads Clausens Fond, kunne hylde de arbejdere, som har slidt og slæbt for at få CIE-bygningen op og stå.

- Jeg vil gerne sige tak til håndværkere, entreprenører og arkitekter for at have leveret et stykke kvalitetsarbejde. Prisen holder; det er det vigtigste. Tidsplanen holder også; det er det næstvigtigste. Det her er jeres fest!

Sådan lød det med vanlig lun humor fra Bent Jensen, da han fra talerstolen i dag kunne byde velkommen til rejsegildet for CIE. 

Forlængelse af virksomheders udviklingsafdeling

Også dekan for Det Tekniske Fakultet på SDU, Henrik Bindslev, var gavmild med ros til håndværkere, entreprenører og arkitekter, og understregede, at det var en unik bygning, som de har været med til at opføre. CIE-bygningen kommer til at byde på laboratoriefaciliteter, som ikke blot vil give regionen og de lokale virksomheder, men hele industrien for energieffektivisering et løft. CIE bliver hjemsted for tre nye ingeniøruddannelser.

- Virksomhederne skal se os som en forlængelse af deres udviklingsafdeling, lød det fra dekanen.

Til grund for CIE står et unikt samarbejde mellem offentlige og private virksomheder. Danfoss, LINAK, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU har således hver investeret 35 mio. i Center for Industriel Elektronik. Bygherrer på CIE er Bitten & Mads Clausens Fond sammen med LINAK. De to parter har investeret ca. 60 mio. kr. i de fysiske rammer. Rejsegildet markerede, at byggeriet er godt og vel halvvejs, og dermed er klar til at blive taget i brug, efter sommerferien 2019.

Redaktionen afsluttet: 23.11.2018