Skip to main content
DA / EN

NASA deltager i MCI-seminar

MCI afholder seminar om litium-ion batteriteknologi. NASA-forsker deltager med indlæg om brugen af batterierne i rumfartsapplikationer.

Et nyligt afsluttet Ph.d.-projekt om teknologi og sikkerhed i Li-Ion batterier er baggrunden for et seminar om emnet, der afholdes d. 7. februar på Mads Clausen Instituttet, SDU. Li-Ion batterier bruges i teknologier eller produkter, der kræver elektrisk energilagring, fx elektriske og hybridbiler, smartphones, tablets osv.

Li-Ion batterier årsag til brand
Sammenlignet med almindelige batterier har Li-Ion batterier bedre egenskaber i form af høj ydeevne, lav selvafladning, lille vedligeholdelse, høj energitæthed og lang levetid. Desværre har batteriet grundet overophedning og nedsmeltning samtidig været skyld i, at produkter er brudt i brand. F.eks. måtte Samsung tilbagekalde flere millioner eksemplarer af Galaxy 7-mobiltelefonen, i 2013 opstod der brand i en Boing Dreamliner.

Fokus på sikkerhed
Seminaret har til formål at skabe forståelse for, hvordan sikkerheden i Li-Ion batterier øges. Deltagerlisten er nu oppe på 60 personer, der kommer fra virksomheder og universiteter fra både Danmark og Tyskland. Seminaret byder på et spændende felt af forskere, der fremlægger de seneste resultater – heriblandt en forsker fra NASA, der vil fortælle om, hvordan NASA arbejder på at minimere risikoen for ophedning af batterierne i bemandede rumfartsapplikationer. Derudover er der indlæg af repræsentanter fra University of South Carolina, Dansk Teknologisk Institut, Banke A/S, DTU samt af SDU’s Ph.d. Paul Coman, der vil præsentere resultaterne af sin afhandling.


Det er muligt at melde sig til seminaret indtil d. 5. februar. Deltagelse er gratis. Kontakt Martina Simurda, MCI, på e-mail martinab@mci.sdu.dk.


For yderligere information, se program og abstrakt.
Redaktionen afsluttet: 03.02.2017