Skip to main content
DA / EN

Green Water modtager trekvart million kroner

Miljøprojektet Green Water fra SDU modtager 750.000 kr. fra energileverandøren SE.

Green Water-projektet, der går ud på at lave grøn energi ved at anvende havvand til at henholdsvis køle eller opvarme bygninger, har modtaget donationen på 750.000 DKK fra SE Vækstpuljen, der understøtter forskning og innovation samt kulturel udvikling i Region Syddanmark.

 

Undersøge stordrifts-implementering

Bevillingen gør det muligt at videreudvikle projektet samt gennemføre undersøgelser med henblik på stordrifts-implementering. Selv om projektet har stort potentiale, er der fortsat mange aspekter, der skal overvejes. I særdeleshed skal bevillingen bruges til at søsætte større projekter såsom stordrifts-demonstratorer i nye bygninger og derved afklare, hvordan flere Green Water-systemer kan drives i et optimeret netværk.

 

Det overordnede mål for Green Water er at udvikle et bæredygtigt alternativ til den konventionelle energiproduktion samt tilføje vedvarende energiteknologi til 4. generations fjernvarme via elektrificering af enten centrale eller decentrale energikilder.

 

Projektet startede oprindeligt som studenterprojekt med en 7kW prototype installeret på Alsion i Sønderborg. Efterfølgende har projektet fået et 84kW proof-of-concept anlæg etableret i en kommunal bygning i Hardeshøj på Nordals.

 

  For yderligere information, kontakt projektleder Michael Sørensen, e-mail: mats@mci.sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 05.10.2016