Skip to main content
DA / EN

Ekspertjury blåstemplede studieprojekt

Ingeniørstuderende fra Innovation and Business præsenterede nye forretningskoncepter for et eksternt ekspertpanel

At få succes i forretningsverdenen handler ikke kun om at få gode idéer og de rette tal. Idéer og tal skal også præsenteres med et klart formål og på en ordentlig måde både skriftligt og mundtligt. Som led i kurset High Tech Business Venturing dette forår, har eksperter trænet fremtidige business-ingeniører fra uddannelsen Innovation and Business i forretningskorrespondance, design og strukturering af præsentationer samt do’s and don’ts i at holde tale. De studerendes supervisors, Professor Alexander Brem og lektor Silke Tegtmeier, fik assistance fra to eksperter fra Institut for Design og Kommunikation (IDK) – professor Kerstin Fischer og lektor Oliver Niebuhr, der skulle udstyre de studerende med de rette kommunikative værktøjer.

For nylig prøvede de studerende deres nye færdigheder af, da de sammen med studerende fra Det Humanistiske Fakultet pitchede deres forretningsidéer foran en ekstern ekspertjury. Begivenheden var sponsoreret af Sønderborg Iværksætter Service.

Vinderprojekt revolutionerer kitesurfing-marked
Vinderprojektet blev KiTrack, der vil revolutionere kitesurfing-markedet. Ophavsmanden bag idéen er ingeniørstuderende Jan-Philip Riebenstein.

-I første omgang startede det med diskussioner og småskænderier mellem venner efter vores kitesurfing-ture. Alle påstod at have hoppet højst og kom med absurde vurderinger. Derfor tilbyder vi en komplet produktløsning, der måler og registrerer adskillige præstationsmetrikker såsom højde i hoppet, tid i luften, fart osv. Den er designet til kitesurfers på alle niveauer og med alle former for stilarter. Vores vision er at forstærke passionen for kitesurfing ved at forbinde kitesurfers i et globalt reallife onlinespil. Kitesurfers kan interagere, sammenligne og konkurrere med hinanden via en global platform, sagde Jan-Philip Riebenstein.

-Vores næste skridt er at afslutte vores prototype-proces og introducere produktet på markedet så hurtigt som muligt. Vi vil co-designe vores produkt sammen med vigtige kunder for at skabe det bedst mulige produkt og den bedste service, sagde Jan-Philip Riebenstein.

Den eksterne ekspertjury bestod af Ron Bader, Sønderborg Iværksætter Service, Per Lachenmeier, iværksætter og tidligere direktor for Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET), Dirk Ludewig fra Fachhochschule Flensburg, Peter Madsen fra Syddansk Teknologisk Innovation og Ken Holm Thomsen, IDEA Entrepreneurship Centre, SDU.

Foto: Juryen bestående af Ken Holm Thomsen, Dirk Ludewig, Peter Madsen, Per Lachenmeier og Ron Bader med KiTrack vinderteamet bestående af studerende Krestian Muusmann, Katharina Möller, Nathalie Schümchen, og Jan-Philip Riebenstein samt supervisor Silke Tegtmeier.
Redaktionen afsluttet: 02.06.2016