Skip to main content
DA / EN

SDU indgår i strategisk samarbejde med indisk super-universitet

SDU og Indian Institute of Technology Delhi (IITD) har underskrevet en aftale om at etablere en IITD-SDU Collaborative Platform. Platformen kommer ikke blot de to universiteter til gode, men også både Danmark og Indien.

Store danske vækstlokomotiver som Mobile Industrial Robots (MIR) og Universal Robots er udsprunget fra SDU, men det indiske universitet IITD, som er rangeret blandt de 50 bedste tekniske universiteter i verden, holder sig bestemt ikke tilbage, når det kommer til at generere milliardvirksomheder. Dimittender fra IITD står således bag hele 17 milliard-start-ups inden for tech-branchen. De to universiteter har nu indgået en samarbejdsaftale.

”IIT Delhi er anerkendt på verdensplan som en institution, der med et væld af forsknings- og udviklingsområder, gør en afgørende forskel i forhold til de store udfordringer, verden står overfor i dag. Der er et stort interesse-overlap imellem forskningsgrupper på Det Tekniske Fakultet ved SDU og IIT Delhi, hvorfor vi er glade og stolte over, at vi nu kan tilbyde en række bevillinger til forskere fra IITD og SDU, så de kan etablere fælles projekter og arbejde tæt sammen,” siger dekan for det Tekniske Fakultet ved SDU, Henrik Bindslev.

Forskere fra IIT Delhi og SDU har med aftalen mulighed for at søge midler til samarbejdsprojekter, hvor de to universiteter går ind og støtter forskerne finansielt. Det forventes, at de tværfaglige forskningsgrupper vil tiltrække yderligere eksterne bevillinger til de to institutioner og på sigt føre til yderligere samarbejde i forbindelse med fælles forskning, videnskabelige artikler, patenter og udvikling af ny teknologi.

Professor MSO, Yogendra Kumar Mishra, har været en nøgleperson og en af drivkræfterne bag etableringen af det formaliserede samarbejde mellem IIT Delhi og SDU.

”Det har været en fornøjelse og stor ære at være med til at få dette samarbejde til at lykkes. Med stærke kræfter fra begge universiteter, ser jeg frem til, at aktiviteterne meget snart bliver effektiviseret og ført ud i livet,” siger Yogendra Kumar Mishra.

Yogendra Kumar Mishra, som er tilknyttet SDU NanoSYD og Mads Clausen Instituttet, organiserede i begyndelsen af 2021 et virtuelt seminar og matchmaking event, hvor forskere fra de to universiteter kunne finde sammen om fælles interesse- og forskningsfelter.


Redaktionen afsluttet: 22.11.2021