Skip to main content

Retskrav på optagelse

Som bachelorstuderende på SDU er du garanteret en studieplads på den kandidatuddannelse på SDU, der bygger oven på din bacheloruddannelse. Du har krav på optagelse, hvis du søger ind på uddannelsen inden for tre år efter færdiggjort bacheloruddannelse.

Det fremgår af den enkelte kandidatuddannelses adgangskrav, hvilken bacheloruddannelse der giver retskrav på optagelse.

Sådan tæller de tre år

Beregningen af de tre år starter ved førstkommende sommer-optag, efter du har færdiggjort din bacheloruddannelse. Hvis du fx bliver færdig med din bacheloruddannelse i december måned 2020, så har du altså krav på optagelse t.o.m. sommeroptaget i 2024. Det samme gælder, hvis du bliver færdig i juni 2021.

Bemærk dog, at enkelte uddannelser kun har studiestart i februar.

Du kan kun bruge retskravet én gang

Du har brugt dit retskrav på optagelse, idet du får tilbudt en studieplads på uddannelsen og accepterer pladsen. Hvis du fortryder, efter du har accepteret pladsen, eller hvis du melder dig ud i løbet af uddannelsen, har du ikke noget krav på optagelse til en senere studiestart.
Dit retskrav gælder kun, hvis du søger inden ansøgningsfristen, og du kan ikke bruge retskravet, hvis du søger om ledige pladser.

Du mister retskravet, hvis du færdiggør en anden kandidatuddannelse

Selvom du har krav på optagelse tre år efter din bacheloruddannelse, så mister du dit krav på optagelse, hvis du gennemfører en anden kandidatuddannelse i mellemtiden.

Når du har retskrav...

  • skal du ikke tilføje særlig dokumentation, blot huske at søge
  • kan du stadig søge ind på andre uddannelser, blot er du ikke garanteret plads på disse
  • kan du overveje at søge den relevante kandidatuddannelse, minimum som 3. prioritet - så du er sikker på at kunne fortsætte på en kandidat.

 

Fik du ikke søgt?

Fra 10. juni åbner vi for ansøgning til ledige pladser. Indtil da offentliggøres de ledige pladser løbende. Skriv dig op, og modtag e-mails med nyt om ledige pladser.

Skriv dig op nu