Skip to main content

Race to the Moon: Iværksætterkonkurrence bød på imponerende projekter

Det blev projektet Water Wall·E, som løb med sejren i iværksætterkonkurrencen Race to the Moon, hvor TEK-studerende kæmpede om at fremvise den bedste ide eller det bedste koncept inden for digitalisering og bæredygtighed.

- Der er kun vindere her i dag; ingen tabere!

Sådan lød det fra bestyrelsesformand fra Danfoss, Jørgen Mads Clausen, på vegne af dommerpanelet uddelte priserne for bedste projekter i forbindelse med iværksætterkonkurrencen Race to the Moon på SDU. 

Konkurrencen var inspireret af en anden konkurrence, nemlig Man on the Moon, som har kørt i flere år på Danfoss. 

- Nu bliver der godt nok udelt præmier, men I skal ikke se Race to the Moon som en konkurrence, men derimod som en vigtig del af jeres uddannelse. Race to the Moon handler om at skabe et miljø, hvor I har mulighed for at tænke ud af boksen og samtidig træne jer selv i at tænke jeres ideer til ende, uddybede Jørgen Mads Clausen. 

Vinder skal til iværksætterkonference i Spanien
Bestyrelsesformanden fortalte videre, at alle de seks finalisthold præsenterede så gode koncepter og ideer, at han vurderer, at de alle vil have gode chancer for at kunne begå sig som reelle start up-virksomheder. I forbindelse med at overrækkelsen af førstepræmien til projektet Water Wall·E, begrundede han dommerpanelets valg med følgende ord: 

- Jeg er 100% sikker på, at dette kan blive til en succesfuld virksomhed. I har et produkt, hvor I har forenet kunstig intelligens med avanceret elektronik som GPS- og lyssensorer. Det er meget, meget imponerende, hvad I har præsteret!

De studerende bag Water Wall·E, KesterDuckert, Lars Klüver, Ditte Raun Hørlyck og Nicolai Lamphar, har udviklet og skabt et lille autonomt skib, som kan sejle rundt i havnebassiner og indsamle skrald i vandet. Den fungerer i princippet som en robotstøvsuger.

Nu skal vi sove
Vinderholdet kan se frem til en tur til SEEDSTER Bootcamp i Spanien, hvor stifteren af Just-eat, Jesper Buch, er vært, men umiddelbart efter prisoverækkelsen var der dog ingen indikationer på, at de unge skulle ud og fejre førstepladsen med hverken øl eller champagne. 

- Vi skal sove. Det har været hårdt, her de sidste par dage, og projektet har tæret en del på nattesøvnen, lød det med et grin fra Ditte Raun Hørlyck.
Alle de fire fra vinderholdet var dog enige om, at prisen var et stort mentalt skulderklap, som måske var det sidste puf, der skulle til for at de vil omdanne deres semesterprojekt til en reelt start up-virksomhed.

Se billeder fra Race to the Moon-finalen:

 

 

 

 
Redaktionen afsluttet: 19.12.2019