Skip to main content
DA / EN

Studerende vandt tur til sydtyske Uvex og solgte deres idé til virksomheden

Ingeniørstuderende fra uddannelsen Innovation and Business fik en god idé og vandt en tur til virksomheden Uvex i Sydtyskland – og overbeviste Uvex om at arbejde videre med konceptet.

I efteråret 2015 fik Innovation og Business masterstuderende til opgave at udvælge og implementere sensorer i et sikkerhedsprodukt produceret af den tyske virksomhed Uvex. Uvex fremstiller blandt andet sikkerhedsudstyr til forskellige industrier, og produkterne spænder vidt fra sikkerhedsbriller, sko og hjelme til høreværn og tøj. Uvex er førende på området indenfor design og state-of-the-art materialevalg, men ønskede med dette studenterprojekt at udforske mulighederne for på sigt at gøre deres produkter mere intelligente og derigennem skabe nye forretningsområder.

Tre grupper af studerende gennemførte idegenereringsworkshops, foretog teknologivalg, vurderede markedsmulighederne for til sidst at udvikle en tidlig prototype. Uvex deltog undervejs i de studerendes milestone-præsentationer og gav feedback. I maj præsenterede de studerende deres endelige løsning for Uvex.

Cooling Helmet vandt
Vinderne blev gruppen med produktet ”Cooling Helmet” med studerende Niklas Franke, Sanita Armane, Denizhan Cay og Sanjeet Kumar Dwivedi. Ideen til hjelmen opstod, da gruppen i deres research fandt frem til, at arbejdseffektiviteten nedsættes betydeligt, når man arbejder i områder med høje temperaturer. Derfor valgte de studerende at arbejde på en løsning, der kunne implementeres i sikkerhedshjelme, der i forvejen er påbudt sikkerhedsudstyr på mange industrielle arbejdspladser. Køleelementerne aktiveres således, når hovedtemperaturen, når et vist niveau.

Præmien var en tur til Uvex’ hovedsæde i Fürth, hvor de studerende udover rundvisning i virksomheden præsenterede deres koncept for ledelsen, som tilkendegav, at de arbejder videre med idéen. Som en ekstra erkendtlighed gav Uvex de studerende 200 Euro hver for veludført arbejde.

For yderligere information om Uvex safety group, besøg http://www.uvex-safety.com/en/

Foto: De tre studerende sammen med Uvex medarbejderne – fra venstre studerende Denizhan Cay, Johannes Kourtides (Uvex), Wolf Wagner (Uvex), Marylin Götz (Uvex), Simon Jaschke (Uvex), studerende Niklas Franke, studerende Sanita Armane, Jens Metzger (Uvex), Manfred Schuster (Uvex) og Tobias Kreitschmann (Uvex). Studerende Sanjeet Kumar Dwivedi var forhindret i at deltage i besøget.


Redaktionen afsluttet: 10.08.2016