Skip to main content

Horst-Günter Rubahn bød de nye studerende velkommen

Leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, bød torsdag d. 29 september 306 nye studerende velkommen til SDU Sønderborg.

Et besøg på SDU Sønderborg kan få dig til at tro, at du står midt i den bibelske fortælling om Babelstårnet, for studerende er strømmet til fra hele verden, så du kan hører sprog lige fra tysk, kinesisk til swahili. 

Således også, da leder af Mads Clausen Instituttet Horst-Günter Rubahn, bød 306 nye studerende velkommen torsdag d. 29 september. 

- Velkommen til Danmarks mest internationale campus. En fjerdedel af jer af danskere, men det er imponerende, at I er kommet fra alle verdenshjørner. Som I kan høre fra min accent, så er jeg selv tysker. Jeg taler ikke perfekt engelsk, så dette er ikke et krav. Det eneste vi kræver af jer, er, at I prøver jeres bedste. Og det gælder såvel sprog, som de fag i læser. 

Horst-Günter Rubahn fortsatte sin velkomsttale med en kort, historisk gennemgang af den imponerende udvikling som Alsion og Sønderborg havnefront er gennemgået over de seneste 15 år. 

- Dette kunne ikke have ladet sig gøre uden stærke kræfter i erhvervslivet. Det viser, at erhvervslivet vil Sønderborg og de vil os. De tror på os. De tror på jer. Og det er CIE-bygningen som i passerede på vej herind det seneste bevis på. 

Institutlederen viste efterfølgende med et power point-slide over virksomheder med tidligere SDU-studerende som ansatte, at der ikke er tale om tomme ord. 

- 75% af vore studerende får job i virksomheder her i Syddanmark.  

 
Redaktionen afsluttet: 30.08.2019