Skip to main content

Navnenyt

Ny forskningsleder i center for klinisk kunstig intelligens

Centre for Clinical Artificial Intelligence, CAI-X, kan efter lang tids søgen endelig byde velkommen til centerets kliniske forskningsleder, Benjamin Rasmussen, som har sin daglige gang på Radiologisk Afdeling på OUH.

Benjamin Rasmussen, læge, ph.d. og lektor på Klinisk Institut, SDU, medlem af Medicinsk Videnskabsetisk Komite 1 og nu også forskningsleder i CAI-X, et fælles forsknings- og innovationscenter mellem SDU og Odense Universitetshospital (OUH) med fokus på at udvikle og implementere kunstig intelligens i klinisk praksis.

Benjamin har solid erfaring med kunstig intelligens og digital teknologi fra en lang række innovationsprojekter på OUH, senest som en af initiativtagerne til udvikling af modellen MAS-AI til evaluering af AI og det omfattende MAGI-projekt om kunstig intelligens som beslutningsstøtte ved screening for brystkræft. 

“Jeg har altid interesseret mig for teknologi – for at skille ting ad og samle dem igen. Den begejstring har jeg taget med mig ind i lægegerningen, hvor jeg gennem hele mit virke har arbejdet med sundhedsteknologi. Der er kæmpe potentiale for kunstig intelligens på særligt de billeddiagnostiske områder. Det gælder på radiologien, som er min hjemmebane, men også på andre områder hvor der er et stort uforløst potentiale. Hvis vi bliver bedre til at udnytte potentialet i de teknologiske muligheder, kan vi skabe mere effektive løsninger og større sikkerhed i både diagnose og behandling. Noget, som aflaster personalet, men i særdeleshed også vil gavne vores patienter”, fortæller Benjamin.

Med sin tiltrædelse som forskningsleder kommer Benjamin til at supplere Peter Børker Nielsen, der er daglig leder i CAI-X og Esmaeil Nadimi, der er professor på SDU og teknisk forskningsleder i CAI-X.

Med Benjamins tiltrædelse er ledelsen i CAI-X nu fuldtallig og særligt centerets forskningsaktiviteter får endnu mere luft under vingerne med en forskningsleder fra både det tekniske og det kliniske område. 

Benjamin er gift og far til to børn. Han er bosat i Odense.

Mød forskeren

Centre for Clinical Artificial Intelligence, CAI-X, kan efter lang tids søgen endelig byde velkommen til centerets kliniske forskningsleder, Benjamin Rasmussen, som har sin daglige gang på Radiologisk Afdeling på OUH.

Kontakt

CAI-X

CAI-X er et forsknings- og innovationscenter for klinisk kunstig intelligens skabt i samarbejde mellem OUH og SDU.

Læs mere

Benjamin Rasmussen

Læs mere om Benjamin i artiklen ”Min ønskestilling hedder overlæge i innovation og klinisk kunstig intelligens” fra Yngre Læger.

Læs artiklen her

Redaktionen afsluttet: 21.09.2022