Skip to main content
Navne

Nasrin Asgari udnævnes til klinisk professor ved Slagelse Sygehus og Syddansk Universitet

Det er med nysgerrigheden som den primære drivkraft, at Nasrin Asgari, kaster sig ud i livet. Om det er en tur ud i det blå med familien eller udviklingen af ny forskning indenfor neurologien – så er nysgerrigheden altid til stede

Jeg valgte at blive læge, fordi jeg har stor interesse for mennesker og i særdeleshed for hjernens funktion. Jeg er generelt meget nysgerrig, hvilket er en egenskab, jeg bruger så ofte som muligt, fortæller Nasrin Asgari.

Det er måske også derfor, at Nasrin Asgari gerne går forrest, når nye veje skal betrædes. Det er en kvalitet, der er brug for, når der skal ske en udvikling.

- Nasrin er den helt rette til at udvikle Neurologisk Afdeling. Hendes faglige kunnen er enormt høj, og hun har det rette gå-på-mod til at løfte afdelingens faglige niveau og profil, siger Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Det er ikke kun Slagelse Sygehus, der får gavn af Nasrins evner. Professoratet er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, hvor Nasrin Asgari har forsket igennem mange år.

Forskning for patienternes skyld

Nasrin Asgari er til daglig overlæge og forskningsleder ved Neurologisk Afdeling på Slagelse Sygehus. I hendes kliniske arbejde har hun en tæt patientkontakt. Denne kontakt vil hun også gerne have i det mere teoretisk orienteret forskningsarbejde.

- Min forskning sigter mod, at patienter får gavn af tidlig diagnostik og dermed behandling af neurologisk sygdom. Min forskning kombinerer klinisk og mere basal (translationel) forskning , hvorved vi får større forståelse af sygdomsmekanismer og opdager nye behandlingsmuligheder, fortæller Nasrin Asgari.

Nasrin holder tiltrædelsesforelæsning i løbet af foråret, tidspunktet vil snart blive meldt ud.

 

Nasrin Asgaris CV

Nasrin Asgari er uddannet læge (cand.med.) fra Syddansk Universitet (SDU) 1998. Hun gennemførte sin speciallægeuddannelse i neurologi ved Odense Universitetshospital og Vejle sygehus 2008, ph.d.-forløb (2008-2011), post-doc (2012-2015), og har været klinisk lektor (2013-), forskningslektor (2015-) ved Institut for Molekylær Medicin (IMM) & Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS), SDU. Disputats marts 2019.

Siden 2008 har hun været tilknyttet Neurobiologi, IMM, SDU i samarbejde med Professor Trevor Owens, og hun har været på flere ophold på Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, Minnesota, USA. Hun har sideløbende etableret sin forskningsgruppe og har et tæt samarbejde med flere afdelinger på OUH og SDU og derudover et betydeligt nationalt og internationalt netværk, der omfatter samarbejdspartnere fra USA (Mayo Clinic og University of Michigan), og Oxford, UK, Berlin og Heidelberg, Tyskland og Wien, Østrig. Professor Brian Weinshenker fra Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, USA, er tilknyttet hendes forskningsgruppe som adjungeret professor.

Hendes forskningsinteresser omfatter translationelle studier om autoimmune sygdomme i centralnervesystemet som multipel sclerose, neuromyelitis optica spektrum og paraneoplastisk neurologisk syndrom. Nasrin Asgari er medlem af arbejdsgrupper i Europa og USA indenfor antistof-mediererede sygdomme i centralnervesystemet og indenfor neuroimaging. Nasrin Asgari ønsker at bidrage til opbygningen af forskningsmiljøer i samarbejde med nationale og internationale kolleger.

Privat er Nasrin Asgari gift med professor Steffen Husby. Tilsammen har de fem børn. Fritiden bruger hun med familie og venner, spiller basketball og er til ture ud i det blå. Nasrin Asgari er fan af H.C. Andersen og har boet i Odense 35 år.

Mød forskeren
Nasrin Asgari

Nasrin Asgari - Klinisk professor, ph.d., forskningsleder

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 15.01.2020