Skip to main content
Navne

John Eugenio Coia udnævnt til klinisk professor i klinisk mikrobiologi ved IRS

John Eugenio Coia er pr. 1. september udnævnt til klinisk professor i klinisk mikrobiologi på Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som konstitueret ledende overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

John Eugenio Coias forskning koncentrerer sig om klinisk mikrobiologi, der favner en række områder som optimering af diagnostik og behandling af infektionssygdomme, forebyggelse af hospitalsinfektioner og multiresistente bakterier, herunder bekæmpelse af antibiotikaresistens. Ligesom udvikling af metoder til molekylær diagnostik er et væsentligt element i John Eugenio Coias forskning.

Et af hans seneste forskningsprojekter omhandlede forekomsten af multiresistente bakterier på danske hospitaler og tiltag, der kan forebygge yderligere spredning. Forskningen skete i samarbejde med Statens Serum Institut og en række andre klinisk mikrobiologiske afdelinger og blev udgivet i det anerkendte medicinske tidsskrift, Eurosurveillance.


Uddannelse og karrieforløb

John Eugenio Coia er uddannet fra Glasgows Universitet i 1984, hvorfra han også tog sin MD i 1991. Han har i størstedelen af sin hidtidige karriere inden for klinisk mikrobiologi arbejdet i Storbritannien, hvor han har kombineret det kliniske arbejde med akademiske stillinger på henholdsvis Edinburgh Universitet, Glasgows Universitet og Strathclyde Universitet i Skotland.

I 2018 skiftede han de skotske rammer ud med en stilling som specialansvarlig overlæge inden for klinisk mikrobiologi på Sydvestjysk Sygehus. Her blev han senere konstitueret ledende overlæge for Klinisk Diagnostisk Afdeling og er nu professor samme sted.

John Eugenio Coia er dansk gift, og har to voksne børn, som bor i henholdsvis Skotland og USA.
 
Kontaktoplysninger :          
John Eugenio Coia
Født den 5. juni 1959 i Glasgow
Mail: John.Eugenio.Coia@rsyd.dk

 
Om forskeren
John Eugenio Coia

Klinisk professor John Eugenio Coia

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 25.09.2020