Skip to main content
Navne

Professor Mark McEntee er ny adjungeret professor i diagnostisk radiografi

Mark McEntee, Professor på University College Cork, leder af Radiografi uddannelsescenteret, Irland er blevet tildelt den æresfulde titel adjungeret professor på alle røntgenafdelingerne Sygehus Lillebælt og Institut for regional sundhedsforskning, Det sundhedsvidenskabelige fakultet, SDU

Fra 1. september 2022 indtil 31. august 2027 vil professor Mark McEntee være tilknyttet røntgenafdelingerne på Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning. Derudover er han også adjungeret professor ved University of Sidney, Australien. Han vil i ovennævnte periode besøge Danmark for at deltage i fælles forskningsprojekter, holde oplæg og fungere som ph.d.-vejleder. 

Mark McEntee er en internationalt anerkendt ekspert i diagnostik radiografi, leder af Medical Imaging and Radiation Therapy samt ansvarlig kursusleder for diagnostisk radiografi og stråleterapi ved University College Cork. Hans forskningsfelt drejer sig om nye diagnostiske teknologier og teknikker som forbedrer diagnostik af sygdomme samt reducerer risiko for patienter. 

Mark McEntee har været engageret i uddannelse af radiografer over hele verden bl.a.  i Tonga, gennem sit virke som WHO konsulent ved Sundhedsministeriet. Han er interesseret i at støtte den professionelle udvikling af det radiografiske fagområde ved kollaborativ samarbejde, vejleding, EU projekter, udveksling af studerende for i sidste ende at fremme implementering af forskning til klinisk praksis. 

Mark McEntee er en succesfuld forsker og har publiceret i anerkendte internationale tidsskrifter. Han har publiceret over 250 videnskabelige artikler, inden for det multidiciplinere diagnostiske radiografiske område. Han har udgiver flere bøger og flere podcasts. Han er nomineret som den mest indflydelsesrige radiograf i 2022. Han har vundet flere priser inden for undervisning og flere videnskabelige priser. Han er engageret i European Federation of Radiographer Societies, og er formand for flere af komitéerne. 

Røntgenafdelingerne på Sygehus Lillebælt får en enorm gevinst ved at få tilknyttet en så højt profileret international forsker. Det danske radiografiske forskningsfelt bliver styrket internationalt, og vi får adgang til flere internationale samarbejdspartnere gennem Mark´s kæmpe videnskabelige netværk.

Mark McEntee ser frem til samarbejdet især med lektorerne Helle Precht og Malene Roland V. Pedersen og udtaler: “We are stronger together! Our collaboration will improve patient care in medical imaging across Europe”.

Mød forskeren
Mark McEntee

Mark McEntee, adjungeret professor i radiologi ved IRS - Sygehus Lillebælt

Læs mere

Redaktionen afsluttet: 11.08.2022