Skip to main content
DA / EN

Ewa Roos æresdoktor ved University of Melbourne, Australien

Professor og forskningsleder Ewa Roos er udnævnt som æresdoktor ved University of Melbourne i Australien frem til 2020.

Professor Ewa Roos er blevet udnævnt til æresdoktor ved University of Melbourne, Australien for perioden 2015-2020. Ewa Roos er forskningsleder for Forskningsenheden for muskuloskeletal funktion og fysioterapi, Institut for Idræt og Biomekanik. Hendes forskning fokuserer på risikofaktorer og behandlingsalternativer, der medvirker til tidlig forebyggelse og behandling af artrose.

Udnævnelsen er en stor anerkendelse af det arbejde Ewa Roos utrætteligt har udført i en lang årrække. Æresdoktoratet ved University of Melbourne, Australien understreger samtidig, at det nyoprettede Center for Muscle and Joint Health, hvor Ewa Roos indgår i ledelsen, har stor impact og international bevågenhed”.

Institutleder Jørgen Povlsen udtaler: 

”Endnu en gang har det været vigtigt for en udenlandsk forskningsinstitution at styrke relationen til en af instituttets forskere. Ewa Roos og hendes forskningsfelt har demonstreret international gennemslagskraft. Det er glædeligt, men ikke overraskende, at Ewa Roos er en eftertragtet samarbejdspartner.” 

Ewa Roos modtog Dronning Ingrids Forskerpris i 2014 for sit banebrydende arbejde på området, ligesom hun samme år modtog Clinical Research Award af Osteoarthritis Research Society International (OARSI) i Paris for ”Outstanding work in exercise as prevention and treatment of joint pain, joint injury and osteoarthritis”.

 

For yderligere information

Professor, forskningsleder Ewa Roos, tlf: 6011 4331

Institutleder Jørgen Povlsen, tlf:  6011 3451

Redaktionen afsluttet: 07.11.2015