Skip to main content
DA / EN

Lynseminar: Præstationsoptimering

Institut for Idræt og Biomekanik inviterer til 90 intense minutter med oplæg fra en ekspert og en eliteidrætsudøver om kulhydrat- og væskeindtag før, under og efter konkurrence og træning.

Tid: Tirsdag d. 1. maj 17.30 – 19.00
Sted: Lokale O100, SDU, Campusvej 55, 5230 Odense M
Tilmelding: Seminaret er gratis, men vil vi gerne have en tilmelding fra dig her.

"Kulhydrat og væskeindtag før under og efter konkurrence og træning"
Få indblik i den nyeste viden om vigtigheden af kulhydrat og betydningen af kulhydrat-indtag for præstationsevnen under konkurrence og træning.

Oplæggene vil fokusere på, hvornår det er vigtigt at tænke på kulhydratindtag, hvilken form for kulhydrat man kan indtage og generelle forholdsregler for kulhydrat og væskeindtag. Under seminaret vil der være konkrete eksempler på strategier og erfaringer fra en verdensklasse-triatlet, der træner og konkurrerer under betingelser, der stiller store krav til kulhydrat- og væskestrategier. 

Seminaret henvender sig primært til trænere, ledere og udøvere i elitesport.

Oplægsholdere
Niels Ørtenblad, professor i arbejds- og muskelfysiologi ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Forsker blandt andet i betydningen af kulhydrat for muskelfunktionen og præstationsevnen. Niels Ørtenblad har arbejdet tæt sammen med elitelangrendsløbere i Norge og Sverige samt triathloneliten i Danmark, og hans forskning har haft stor effekt på vores forståelse af muskelglykogens betydning for præstationsevnen.

Andreas Schilling, triatlet og deltager ved OL i Rio. Nummer 11 ved VM 2017 og en del af Tri Team SDU.
Træner 25 timer om ugen, hvilket nødvendiggør et løbende fokus på kost- og kulhydratindtag. Andreas deltager i Triathlon Super League med mange korte heats i løbet af en dag, hvilket stiller store krav til restitutionsstrategier og strategier for kulhydratindtag. Konkurrencevarigheden er 20 til 120 min ad gangen under varierende klimatiske forhold og ofte ved meget højintenst arbejde.

Flere seminarer på vej
Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, afholder en serie aften-seminarer, hvor vi vil præsentere viden og anbefalinger indenfor en række emner af relevans for elitesport. 

Seminarerne afholdes i tæt samarbejde med trænere og/eller aktive atleter indenfor den absolutte elite og bygges om som et indlæg af en forsker efterfulgt af et foredrag fra træner eller atlet. Der er hovedvægt på den praktisk anvendte del af emnerne og relevans for en bredere række af idrætsgrene.

En vigtig del af seminarrækken er mulighed for efterfølgende spørgsmål, diskussion og erfaringsudveksling mellem tilhørerne.

Næste seminar er tirsdag d. 19. juni: ’Træning af eksplosiv muskelstyrke’
Oplæg ved: 
Per Aagaard, professor ved Institutfor Idræt og Biomekanik, SDU
Lars Nielsen, landstræner i spring, Dansk Atletik Forbund.

Redaktionen afsluttet: 16.04.2018