Skip to main content
DA / EN

Nyt tværdisciplinært fænomenologi-’cluster’ i DIAS søger flere medlemmer

Et nyt clusterprogram blev for nyligt etableret gennem SDU’s ’Dansk Institut for Avancerede Studier’ (DIAS). Clusteret (eller ’klyngen’) er oprettet med det formål at facilitere tværfaglig forskning og samarbejde på tværs af flere fakulteter.

DIAS' tværfaglige fænomenologi-cluster har til formål at lette samarbejdet mellem SDU-studerende og ansatte, der anvender fænomenologisk teori eller metoder i deres forskning.

Fænomenologi, der oprindeligt blev grundlagt som en filosofisk tradition med fokus på forståelse af subjektivitet og den levede verden, bruges i dag i snesevis af akademiske discipliner på tværs af humaniora; de psykologiske, sociale, lærings- og sundhedsvidenskaber – men også i ’business’, herunder markedsføring og ledelse og i kunst og design.

Opfordring til interesserede om at tilmelde sig

Medlemskab er åbent for alle ansatte på SDU, herunder forskningsassistenter, ph.d.-studerende, postdocs, adjunkter og fuldprofessorer.

I øjeblikket har det nye cluster 30 medlemmer på tværs af fakulteterne for humaniora, erhvervs- og samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Clusteret ledes af DIAS-stipendiater Anthony Vincent Fernandez (SUND) og Shriram Venkatraman (SAMF), samt professor Nina Bonderup Dohn (HUM) og professor Søren Askegaard (SAMF).

Clusteret åbnes officielt med en netværksbegivenhed, der afholdes  i DIAS seminarlokale tirsdag den 12. september fra kl. 13.00 til 16.00. Information om arrangementet og et link til tilmelding kan findes her.

For at deltage i clusteret, eller for mere information om åbningsarrangementet, bedes du kontakte Anthony Vincent Fernandez på afernandez@health.sdu.dk


Læs mere

Læs mere om det nye cluster her.

Redaktionen afsluttet: 04.09.2023