Skip to main content

Eksamensbeviser på SDU

Det digital eksamensbevis

Eksamensbeviser på SDU, bliver pr. januar 2018 udstedt som digitalt dokument (PDF). SDU udsteder ikke længere papirbeviser, hvor det er teknisk muligt at udstede et digitalt eksamensbevis.

Et digitalt eksamensbevis fra SDU består af  op til 4 forskellige filer:

  • Gradserklæring og resultatoversigt
  • Diploma supplement
  • Kompetenceprofil (DK)
  • Kompetenceprofil (UK)

Dimittenden kan tilgå det digitale eksamensbevis fra Den digitale bevispostkasse. Fra Den digitale bevispostkasse, kan dimittenden fremsende beviset til 3. part, eller give 3. part adgang til at hente beviset direkte fra bevispostkassen. Dimittenden kan også hente det digitale eksamensbevis ned på eget lagermedie, og fremsende det som vedhæftning via e-mail. Endeligt kan dimittenden vælge at udskrive det digitale eksamensbevis, og fremsende det i papirkopi.

Hvordan ser jeg at et digitalt eksamensbevis fra SDU er ægte?

  • Hvis du tilgår det digitale eksamensbevis direkte fra SDUs server, fordi dimittenden har givet dig adgang via Den digitale bevispostkasse, vil beviset altid være gyldigt.
  • Hvis du har fået fremsendt beviset pr. e-mail eller papirpost, kan du nemt verificere beviset via det påførte verifikationslink.

På alle sider af det digitale eksamensbevis, finder du et verifikationslink. Ved at klikke på linket, eller indtaste det i en internet-browser, vil du kunne hente det originale eksamensbevis fra SDUs server.

Er der ikke noget verifikationslink på beviset, eller får du ikke mulighed for at hente det originale eksamensbevis fra SDUs server når du klikker på linket, kan du ikke betragte eksamensbeviset som gyldigt.

Er du, på trods af verifikationslink, i tvivl om beviset gyldighed, er du velkommen til at henvende dig til Uddannelsesjura & Registratur på SDU, via SPOC eller på telefon 65501059.

Se et eksempel på et digitalt eksamensbevis.

Se et eksempel på  et Diploma Supplement.

Se information til dimittender om det digitale eksamensbevis.

Papirbeviser

Før januar 2018, er eksamensbeviser fra SDU udstedt som papirbeviser. Visse beviser bliver af tekniske årsager fortsat udstedt som papirbeviser efter januar 2018. Et papirbevis fra SDU er gyldigt, hvis det er præget med SDUs prægestempel.