Skip to main content

Samarbejde

Samarbejdet mellem erhvervslivet og universiteter er afgørende for at fremme dansk innovation. 

Den viden, SDU er med til at producere, er essentiel at få ud i erhvervslivet. Den kan være med til at sikre, at virksomhederne kan udvikle nye produkter. Samtidig får forskerne ved SDU ny viden og nye ideer gennem samarbejdet. Sat lidt på spidsen, kan man sige, at når vi taler samarbejde mellem SDU og en virksomhed er det et af de få steder, hvor én plus én faktisk giver tre. Vores erfaring er, at når vi samarbejder med virksomheder omkring praktiske problemstillinger, får vi også ideer med hjem til forskning.

Og der er masser af muligheder for at samarbejde med SDU. Det kan være i forbindelse med studenterprojekter, bacheloropgaver, praktik, men det kan også være i forbindelse med større industrielt samarbejde. 

På SDU i Sønderborg huser vi afdelinger fra tre fakulteter: Det Humanistiske, Det Samfundsvidenskabelige og Det Tekniske Fakultet.
For at lette virksomhedernes indgang til SDU Sønderborg, så har vi to afdelinger med særlig fokus på samarbejde:

SDU RIO sikrer virksomheder gode forudsætninger for at tilegne sig nye kompetencer og ny viden.  Hos os kan virksomheder blandt andet få hjælp til at finde en praktikant, der kommer med nye ideer, særlig viden, sparring, workshops og foredrag. Kontakt SDU RIO.

TEK Innovation dækker de kernekompetencer som Det Tekniske Fakultet besidder inden for klassiske ingeniørfag som mekanik, mekatronik og elektronik, men også forskningsområder som nanoteknologi og smarte materialer.  Læs mere om samarbejdet mellem industrien og Det Tekniske fakultet.

 
Interesseret i samarbejde?

SDU Sønderborg har en række tilbud til virksomheder og offentlige myndigheder, der er på udkig efter inspiration og nye teknologiske kompetencer.

Læs mere

SDU Sønderborg

  • Alsion 2
  • Sønderborg - 6400
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 08.04.2021