Dit bibliotek på Campus Sønderborg

Generelt ingen fysisk adgang til SDU Bibliotek pga. coronavirus. 

Der er dog begrænset adgang for ansatte ved SDU på hverdage kl. 10-14 i Esbjerg, Kolding, Odense og Sønderborg. Læs mere her.

Formål:

Biblioteket har til opgave at servicere og støtte de studerende og forskere ved Syddansk Universitet Sønderborg, indenfor de tre hovedretninger teknik, kommunikation og samfundsvidenskab.
Hertil kommer, at det er et offentligt bibliotek og dermed umiddelbart tilgængelig for alle.

Aktiviteter
På campusbibliotek Sønderborg kan du låne bøger og tidsskrifter fra både egne samlinger og resten af Syddansk Universitetsbiblioteks samling, som er placeret i de forskellige byer. Vi skaffer også gerne materiale fra andre biblioteker i ind- og udland, hvis vi ikke selv har det ønskede materiale.
Ud over brugervejledning og materialefremskaffelse, arbejder biblioteket med udvælgelse, anskaffelse, klassificering og katalogisering af bøger og tidsskrifter indenfor bibliotekets emneområder.  Nye materialer klargøres til udlån og brug.
Biblioteket underviser i informationssøgning, normalt placeret i starten af hvert semester. Kurser for grupper kan dog arrangeres gennem hele semesteret, og kan være på begynder, mellem og ekspertniveau i brugen af biblioteket og diverse databaser.

Tilgængelighed
En stor del af bibliotekets beholdning er direkte tilgængelig på åbne hylder, så man selv kan hente de bøger man ønsker at låne. Bibliografier, referenceværker, specielle ordbøger og håndbøger er kun til brug på stedet og må ikke forlade biblioteket.

Faciliteter
Biblioteket er indrettet som 24/7.
Det betyder at SDU's studerende og ansatte, har adgang til biblioteket døgnet rundt alle ugens dage.

Biblioteket råder over forskellige former for studiepladser. Enkeltvis, gruppevis, samt læsesale til stillearbejde.  Man kan også  låne nøgler til skabe,  til opbevaring af personlige ejendele. Skabene er placeret på 1 etage blok E og i bibliotekets læsesale.
Der er indrettet en Comfort Zone, hvis man har brug for en pause og vil slappe lidt af.

Vi tilbyder adgang til multifunktionsmaskiner, der kan bruges til skanning, print, kopiering, og har desuden en 3D printer.
Der er opstillet et antal computere med internetadgang, så man kan søge i biblioteket katalog, databaser og andre tilbud.
Desuden har vi en selvbetjeningsmaskine, så man kan afhente bestilte materialer eller aflevere materialer uden for bibliotekets betjeningstid.

Adresse
Syddansk Universitetsbibliotek Sønderborg
Alsion 2 
6400 Sønderborg
Tlf.: 6550 1160
Fax: 6550 1156
E-mail: sonderborg@bib.sdu.dk