Skip to main content
DA / EN

Udvekslingsophold hos UC Berkeley

I januar drog to af centrets ansatte Ph.d. studerende Emil Holmegaard og Postdoc, Ph.d. Aslak Johansen til USA for at tilbringe henholdsvis 2 og 4 måneder på UC Berkely, hvor de vil være tilknyttet ”Software Defined Buildings” under ledelse af professor David Culler.

Sammen med David Culler og to af hans ph.d. studerende arbejder Emil og Aslak på at lave et schema for bygningsrelaterede metadata. Der eksisterer ikke aktuelt et schema, der gør det muligt at beskrive de relationer, man skal bruge for at kunne skrive moderne applikationer uafhængigt af den specifikke bygning. Målet er at definere en standard, der udgør fundamentet for at kunne skrive applikationer en gang og derefter -- som vi kender dem fra mobilverdenen -- sætte dem i spil på en bred vifte af bygninger.

Spektret af applikationer, man ønsker at understøtte, dækker blandt andet over:

  • Kontrollogik der afhænger af de tilstedeværende personers præferencer
  • Simulering, hvordan vil en bygning opføre sig med hensyn til fx temperatur givet et brugsmønster og konfiguration (plantegninger, materialevalg osv.)
  • Detektering og lokalisering af fejlkonfigurationer som følge af afvigelser fra modeller (hvis fx temperaturen i et lokale ikke opfører sig som forventet givet udendørstemperaturen, temperaturene i nabolokalerne og radiatorens aktivitet).
Redaktionen afsluttet: 26.02.2016