Skip to main content
DA / EN

"Man behøver ikke at have været politisk aktiv i ti år for at søge ind på statskundskab – man kan også bare have en lyst til at lære noget mere.

På statskundskab kan man frit – inden for nogle bestemte rammer – vælge, hvad for nogle fag man gerne vil have. På den måde kan man være med til at spore sin uddannelse hen imod det arbejde, man gerne vil have eller den interesse, man har fået i løbet af studiet. Vi har det rigtig godt nede på Statskundskab mellem studerende og undervisere. Forelæsningerne ligger omkring instituttet, og mange undervisere har dørene åbne, så når man går ned gennem gangen, kan man sige goddag, og når man har gået et stykke tid på studiet, så ved de, hvem man er, og kender ens navn.

Når man skal vælge universitet, så synes jeg ikke kun, man skal kigge på uddannelsesbyen, man skal også kigge på studiet og indholdet i studiet. Det er immervæk fem år, man skal læse, og så er det vigtigt, at man kan holde interessen for studiet. Og der synes jeg i hvert fald, at Odense har været det rigtige valg for mig."

Dorthe Lund


"Studiet har givet mig en forståelse for projektledelse, en akademisk viden om det politiske system, også er jeg blevet rustet til at kunne sætte mig ind i komplekse problemstillinger, samt samarbejde med flere forskellige aktører. Studiet har også styrket mig mundtligt og skriftligt, hvilket har vist sig at være utrolig vigtigt i mit arbejde.

Jeg arbejder med internationalisering af de Sundhedsvidenskabelige uddannelser på SDU. Jobbet er meget varieret og indeholder både drifts-, strategi-, udviklings, og projektrelaterede opgaver. Min erfaring er, at praktikjob og studenterarbejde under studiet er med til at forberede én på jobmarkedet, imens man er under uddannelse. "

Andreas Andersen