Skip to main content

Nyt SDU Esbjerg

Åbn i nyt vindue

Klik på pilen herover for et interaktivt kig ind i bygningen. Huset bærer præg af en indflytning afbrudt af corona, så derfor vil der være flyttekasser mv.

Når du er inde i visningen, kan du bruge værktøjerne nederst til venstre til at navigere. Her er der mulighed for at skifte etage og via et oversigtsbillede klikke sig rundt i bygningen.

God fornøjelse!

Fakta om huset

Det nye hus er i to etager på 7.650 kvm tegnet af Cubo Arkitekter. Prisen er 120 mio. kr. NCC’s datterselskab Jakobsen & Blindkilde har stået for byggeriet sammen med Cubo Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

I SDU Esbjergs nye hus findes der:

  • 9 undervisningslokaler og 10 grupperum
  • Rummelige fællesarealer  med  "læringstrapper"
  • Kontorer og mødelokaler

I stueetagen er der primært undervisningslokaler og studiefaciliteter, på første sal primært forskningsarealer.

Samarbejdet med UC SYD

UC SYD og SDU har siden 2013 været i dialog om at flytte sammen på Degnevej, og der er arbejdet med planerne i en række arbejdsgrupper med deltagere fra de to institutioner. SDU Esbjerg og UC SYD vil i nye fælles fysiske rammer samarbejde om alt det, det giver mening for to selvstændige uddannelsesinstitutioner at samarbejde om.

Et af de vigtigste samarbejder er det fælles bibliotek. SDUB i Esbjerg og UC SYD Biblioteket har fælles lokaler og danner hjertet i samarbejdet og er det fysiske centrum i det nye fælles hus – for studerende, undervisere og forskere. Biblioteket er det første rum, man træder ind i, når man bevæger sig fra SDU til UC SYD – og det sidste, man forlader den modsatte vej. Der er gået et stort arbejde forud for samarbejdsaftalen f.eks. i forbindelse med fælles bibliotekssystemer og sømløse adgange til de forskellige licenser og digitale løsninger.  

Ud over et fælles bibliotek, vil samarbejdet også dreje sig om:

  • Fælles kantine
  • Brug af hinandens lokaler og fælles lokalebooking
  • Fælles idrætsanlæg
  • Fælles adgangskort
  • Fælles studentercafé