Tilbageblik på SDU

I hvert nummer af det trykte Ny Viden går redaktionen i arkiverne for at finde historier fra de mere end 50 år, universitetet har eksisteret.

• Tvillingregister: Kordegn ville ikke være med

Der vil blive afsløret for mange uægte børn, lyder begrundelsen.

Læs tilbageblikket

• Odenses første doktor var ikke ægte odenseaner!

Han er jo slet ikke fynbo, konstaterer Fyns Tidende forbløffet, da universitetets første doktordisputatsforsvar skal finde sted.

• Hug til lyntogs-professorer

I en artikel i Fyens Stiftstidende fremgår det, at omkring 25 procent af underviserne på Odense Universitet ikke har fast bopæl på Fyn.

• Optog foran dronningen

Rygter om, at politikere overvejer at lukke lægeuddannelsen i Odense, får studerende til at udføre en uventet happening.

• Statistikker og gamle gaslygter

Bølgerne gik højt, da historiker i 1971 forsvarede disputats om jernbanesabotage.

• Ingen skeletter i skabene

Skeletterne til anatomiundervisning kom i 1966 helt fra Indien.

Tilbage til Ny Viden