Skip to main content
DA / EN

Kondi - det er da noget vi drikker - Test af muskelstyrke

Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet
Pris: 1250 kr.for gymnasier og folkeskoler (Øvrige organisationer/virksomheder kr. 1875,-)

Test af muskelstyrke

Pakken indeholder dels et oplæg omkring indholdet af studiet ”Idræt og Sundhed” og livet som idrætsstuderende sammen med en rundvisning på instituttets faciliteter og dels måling af sammenhænget mellem muskellængde og -spænding samt muskelkraft og- forkortelseshastighed i quadriceps musklen.

Måling af muskelstyrke udføres i et isokinetisk dynamometer (KinCom) som er et af de mest anvendte apparaturer til forskning på området. Test af dynamisk muskelstyrke indeholder måling af dynamisk styrke ved hhv. 30, 120 og 240 o/s under koncentrisk kontraktion På baggrund af dette er det muligt at lave en kraft-hastigheds kurve for forsøgspersonen. Måling af isometrisk muskelstyrke foretages ved 30, 50, 70 og 90 o . På baggrund af disse målinger vil det være muligt at lave en længde-spændingskurve for forsøgspersonen.

Forsøgspersonen vil efter en kort opvarmning blive placeret i apparaturet og få spændt en kraftmåler fast omkring anklen. Kraftmåleren er monteret på en metalarm som indstilles til at dreje parallelt med knæets omdrejningsakse. Det bliver således muligt at måle knæets vinkel samt den producerede kraft ved forskellige vinkelhastigheder. Efter monteringen udføres en opvarmnings protokol i KinCom hvorefter de egentlige målinger udføres. Undervejs vil rundviseren forklare omkring teorien bag testene samt dataanalysen.

Arrangementet varer samlet 2 timer med 1 time til oplæg og rundvisning samt 1 time til test. Testen af maksimal muskelstyrke er relativ tidskrævende og det må derfor forventes at der kun kan testes 1 deltager. Testen giver mange brugbare resultater til efterfølgende undervisning og rapportskrivning.

I forbindelse med test eller andre aktiviteter, sker al deltagelse på eget ansvar.

 

Omkostninger

I forbindelse med ovenstående rundvisning og test betales 1250 kr (folkeskoler/gymnasier) eller 1875 kr (andre). Indberegnet i prisen er udgifter til testudstyret, aflønning af personale i forbindelse med koordinering og planlægning, kalibrering, testning og rengøring af udstyret samt en kort evaluering af resultatet. Beløbet skal være indbetalt 7 dage før testdatoen. Husk at oplyse en adresse, hvortil vi kan sende faktura (samt evt. EAN nr.).

 

Tilbudstype Forelæsning
Øvelser
Hvor Campusvej 55, 5230 Odense M.
Varighed 2 timer

Sidst opdateret: 23.05.2024