Skip to main content
DA / EN
Labs

Laboratorium for effektelektronik i mellemspændingsområdet

Dette avancerede laboratorium fungerer som et knudepunkt for forskning, eksperimentering og udvikling af effektelektroniske konvertersystemer, der opererer i mellemspændingsområdet, med en typisk spænding fra 1 kV til 10 kV.

 

Beskrivelse

Laboratoriet for effektelektronik i mellemspændingsområdet er en banebrydende facilitet designet til at udforske og innovere inden for effektelektroniksystemer, der opererer på mellemspændingsniveauer. Dette specialiserede laboratorium fungerer som et knudepunkt for forskning, eksperimentering og udvikling af effektelektroniske konvertersystemer, der opererer i mellemspændingsområdet, med en typisk spænding fra 1 kV til 10 kV.

Udstyret med avancerede test- og måleinstrumenter giver dette laboratorium et sikkert og kontrolleret miljø for ingeniører, forskere og studerende til at undersøge ydeevnen, effektiviteten og pålideligheden af mellemspændingselektronikkomponenter såsom konvertere, invertere og transformere. Gennem praktiske eksperimenter og analyser kan brugere af laboratoriet få indsigt i de udfordringer og muligheder, der er forbundet med mellemspændingselektroniksystemer, hvilket bidrager til fremskridt inden for energieffektivitet, netintegration og bæredygtige strømløsninger.

Projekt: P2Xconverter

Service for virksomheder

  • 6 kV DC forsyningstilslutning
  • Et fjernstyret testrum forberedt til luft- og vandkølet udstyr (ydeevne: 50 kW)
  • SiC og Si-baserede effektomformere

Laboratoriet for effektelektroniki mellemspændingsområdet tilbyder et dynamisk sted til prototyping og test, hvilket letter udviklingen og evalueringen af banebrydende teknologier i mellemspændingsområdet. Ingeniører, forskere og studerende kan udnytte laboratoriets avancerede udstyr og ressourcer til at skabe prototyper af effektelektroniske enheder såsom konvertere, invertere og transformere, skræddersyet til at fungere effektivt inden for de specificerede mellemspændingsparametre. 

Ansvarlige

Ramkrishnan Maheshwari
Lektor
Center for Industriel Elektronik (CIE)
Institut for Mekanik og Elektronik

T  6550 1686
ramkrishnan@sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 08.04.2024