Skip to main content
DA / EN

Miljørigtig generator skal skabe ferskvand

Tidligere SDU-forsker bliver den første, som skal have sin forretningside vurderet af ekspertpanel i SDU Cortex Lab

Mads Willum, der er tidligere lektor på Syddansk Universitet, vender på fredag tilbage til universitetet. Men denne gang er det ham, som skal nyde godt af andres viden.

Mads Willum har etableret sin egen virksomhed, og nu skal han mødes med en række erfarne erhvervsfolk og investorer fra netværket Connect Denmark Springboard for at diskutere sin nye forretningsplan.

Det sker i det nyetablerede iværksætterhus, SDU Cortex Lab, der ligger i Videnbyen ved Campus Odense, og som indvies på torsdag.

Ultralyd i stedet for kemikalier

-Jeg har den nødvendige tekniske viden, og jeg tror på, at jeg har de rigtige produkter. Men jeg mangler input til, hvordan vi får finansieret næste fase af min virksomhed, Hydrofoss, fortæller Mads Willum.

Virksomheden har specialiseret sig i at udvikle ferskvandsgeneratorer, der kan omdanne saltvand og lettere snavset brakvand til ferskvand.

Som de eneste på markedet kan Hydrofoss tilbyde en teknologi, der ikke er afhængig af kemikalier. I stedet anvender virksomheden ultralyd til at fjerne den saltbelægning, der ellers ville opstå i systemet. Det er altså en mere miljøvenlig løsning.

Behovet for ferskvand vil stige

Hidtil har Hydrofoss især haft fokus på skibsfarten, som både har brug for ferskvand til skibets drift og til besætningen.

Men ifølge Mads Willum er der også på landjorden et behov for at omdanne salt- og brakvand til ferskvand.

-Globalt set vil der opstå stor efterspørgsel på ferskvand, så der er store perspektiver i teknologien, påpeger han.

Stor opbakning fra SDU

Mads Willum er uddannet diplomingeniør i maskinteknik og har derudover en mastergrad i fysik.

I 2009 blev han tilknyttet Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet, hvor han frem til sidste år var uddannelseskoordinator for energiteknologi. Sideløbende tog hans virksomhed form.

-Jeg har mødt stor opbakning hos SDU. Både af kolleger og studerende, som jeg kunne vende tekniske spørgsmål med. Og af ledelsen på Det Tekniske Fakultet samt SDU Erhverv, som formelt er vært ved arrangementet på fredag, fortæller Mads Willum.

Læs mere om Hydrofoss
Læs mere om Connect Denmark Springboard
Læs mere om SDU Cortex Lab

Billedtekst: Hidtil har det især været skibsbranchen, der har efterspurgt ferskvand. Men behovet vil også komme på landjorden.

Redaktionen afsluttet: 29.09.2015