Skip to main content
DA / EN

SDU's atletikanlæg er verdens bedste

Den internationale olympiske komité har sammen med Association for Sports and Leisure Facilities kåret anlægget som verdens bedste udendørs idrætsbyggeri

I skarp konkurrence med prestigebyggerier verden over har den internationale olympiske komité og den internationale Association for Sports and Leisure Facilities tildelt SDU og det danske arkitektfirma Keingart en guldmedalje for det innovative udendørs atletikanlæg på universitet i Odense.

- På Campus Odense har vi i fællesskab etableret et verdensklasseanlæg, som overbevisende demonstrerer, hvordan nytænkende fysiske rammer kan inspirere til fysisk aktivitet hos en meget bred brugerskare, siger forskningsleder Jens Troelsen.

Han og lederen af Institut for Idræt og Biomekanik Jørgen Povlsen er stolte over at modtage prisen, som er en stor international anerkendelse af både æstetik og funktionalitet.

- Vores idrætsanlæg summer hver dag af liv. Studerende, institutioner og foreninger fra hele Odense og besøgende fra nær og fjern. Vi er i samarbejdet med arkitektfirmaet Keingart, Odense Kommune og Lokale og Anlægsfonden til fulde lykkedes med vores vision og mission: at skabe optimale og inspirerende rammer for både organiseret aktivitet og fri bevægelsesleg, siger Jørgen Povlsen.

Sanselige rammer for idræt og bevægelse

Guldmedaljen er blandt andet vundet i konkurrence med byggeriet fra VM i fodbold i Brasilien og Vinter-OL i Rusland og uddeles kun til helt særlig idrætsarkitektur.

- Arkitekterne har simpelthen redefineret de grundlæggende bevægelser i løb, spring og kast og givet dem mange nye variationer i et nyt, attraktivt og udfordrende miljø, der stimulerer brugerens sanser, udtaler juryen i forbindelse med guldmedaljen.

Arkitekterne Maria Keinicke og Flemming Overgaard fra Keingart er meget stolte over guldmedaljen.
 Vi har gennem de seneste otte år stræbt efter at skabe sanselige rammer for idræt og bevægelse, som gør det sjovt at være fysisk aktiv på nye måder. Prisen viser, at vores tilgang og idéer er på forkant – også i et internationalt perspektiv, lyder det.

Udvalgt blandt 125 banebrydende projekter

Projektet er udvalgt i skarp konkurrence med 125 markante og banebrydende projekter fra hele verden. Atletikanlægget er støttet af DU, Odense Kommune og Lokale- og Anlægsfonden, der alle også har været med til at udvikle det. 

- Vi er vi stolte af at have været med til at skabe fundamentet for, at dansk idrætsarkitektur er blandt den bedste i verden. Den olympiske guldmedalje for det eksperimenterende atletikanlæg ved SDU i Odense er et stærkt bevis på, hvad vi formår i Danmark på dette område. Her er fantasifuld nytænkning, overrumplende løsninger og funktionalitet samlet i et, hvilket giver et atletikanlæg med en enestående bred og forskelligartet brugergruppe, siger direktør Esben Danielsen fra Lokale og Anlægsfonden.

Priserne uddeles ved et stort internationalt arrangement i dag i Köln.

Læs mere om priserne fra IOC / IAKS

Redaktionen afsluttet: 27.10.2015