Skip to main content
DA / EN

Nummerplader på droner

SDU og Trafik- og Byggestyrelsen arbejder sammen om løsninger, der skal sikre en effektiv og sikker anvendelse af droner

Droneindustrien udvikler sig stærkt i disse år, men hvis vækstpotentialet skal udfoldes, skal der tages hånd om en række udfordringer for blandt andet at sikre personsikkerhed og privatlivets fred.

Dronecentret SDU UAS Center har derfor indledt i samarbejde med Trafik- og Byggestyrelsen for at understøtte udviklingen af teknologiske og infrastrukturelle løsninger, der kan sikre en effektiv og sikker anvendelse af droner.

Et vigtigt skridt på vejen er indførelse af dronenummerplader, så myndighederne får mulighed for at identificere flyvende droner og overvåge dronetrafikken.

SDU har haft succes med de første tekstflyvninger i HCA Airport i Odense og om få uger udstyres en række droner, som anvendes af professionelle drone-operatører, med nummerplader. Erfaringerne fra dette forsøg vil indgå i en rapport, som SDU skal aflevere til Trafik- og Byggestyrelsen ved årsskiftet.

Læs mere om samarbejdet

Redaktionen afsluttet: 29.10.2015