Skip to main content
DA / EN

Forskere søger opskriften på god kemi

Et nyt forskningsprojekt vil finde ud af, hvor meget kemien mellem behandler og patient betyder for et vellykket forløb, og hvilke sproglige, følelsesmæssige og kropslige mekanismer, der skaber god kemi.

Kemien mellem psykoterapeut og patient er altafgørende for successen i et behandlingsforløb. Men hvordan opstår den gode kemi? Det skal et nyt forskningsprojekt undersøge.

En samtale mellem patient og behandler i et psykoterapeutisk forløb er mere end ord, der udveksles mellem to personer. Mødet er også et samspil af kropslige dynamikker, følelser og kognition. Og alle disse faktorer har betydning for, om et behandlingsforløb går godt eller skidt. 

Bag projektet er Sune Vork Steffensen og Thomas Wiben Jensen fra Institut for Sprog og Kommunikation. 

Deres mål er at bidrage med ny viden om, hvordan kognition, følelser og sprog spiller sammen i et terapiforløb, og hvordan dette samspil bidrager til en effektiv behandling.

Projektets analyser bygger blandt andet på 800 timers videooptagelser fra cirka 60 forskellige psykoterapeutiske behandlingsforløb. Det er støttet af Velux Fonden med seks millioner kroner.

Læs hele artiklen i sin fulde længde.

Redaktionen afsluttet: 23.10.2015