Skip to main content
DA / EN

Vildt fedt flagskib sat i søen

Flere end 300 innovatører, virksomheder, studerende og ”opfinder-nørder” var torsdag eftermiddag med til at sende SDU Cortex Lab ud på jomfrurejsen, da der var kick off for det nye iværksætterhus på campus i Odense

  • Det er vildt fedt med sådan et flagskib, mener Marie H. Nielsen, der læser til diplomingeniør i It. Hun arbejder sammen med sin medstuderende, Thomas Binzer, på et innovationsprojekt om interaktive skraldespande, og hun kan næsten ikke få armene ned over Cortex Lab.
  • Her kan vores ide gro. Her kan vi møde andre entreprenører, her kan vi netværke og blive set og hørt og skabe kontakt til industrien og erhvervslivet, siger Marie H. Nielsen.

Innovation på tværs i højsædet

De studerende var ikke alene om begejstringen. Særlig rådgiver ved SDU og medskaber af Cortex Lab, Jørgen Clausen, sagde også i sin velkomsttale, at ”det her skal være det fedeste sted for innovation i Danmark – med internationalt tilsnit”.

Kick Off-arrangementet var da også slået stort an, så de besøgende og inviterede kunne komme med på noget af et krydstogt i løbet af eftermiddagen. Ikke mindre end 16 forskellige ”videns-øer” kunne besøges på husets tre inspirerende etager, og hvert sted kunne studerende, virksomheder, forskere, pengefolk og andre interesserede møde hinanden – og ikke mindst hinandens ideer.

- SDU Cortex Lab er stedet, hvor man mødes ukompliceret og uden formkrav. Her mødes vi for at skabe tingene sammen. Det er innovation og iværksætteriet, der er i fokus, og mit håb er da, at hele SDU med sine vidensområder vil blive inddraget, sagde Jørgen Clausen.

Redaktionen afsluttet: 02.10.2015