Skip to main content
DA / EN

Tang kan gøre junkfood sundere

Put tang i forarbejdede fødevarer som hotdogpølser, frysepizza og pastaskruer. Det vil nedbringe antallet af hjerte-kar-syge, mener SDU-forsker

Fedme-epidemien spreder sig over hele verden, og de nyeste tal viser, at også danskerne bare vokser og vokser. I dag er 14,1 procent af danskerne svært overvægtige mod 5,6 procent i 1987.

Forebyggelse

Svær overvægt kan medføre mange komplikationer og kan f.eks. føre til hjerte-kar-sygdomme. En effektiv måde at forebygge hjerte-kar-sygdomme på er selvfølgelig at undgå at blive svært overvægtig og at spise sundt, men problemet kan – og bør måske også - også angribes fra andre vinkler, mener professor Ole G. Mouritsen, professor i biofysik ved Syddansk Universitet og forfatter til en række bøger om tang som fødevare.

Tang er gåååt

Ole G. Mouritsen er medforfatter til en ny artikel i tidsskriftet Phycologia, der opsummerer kendt viden om 35 forskellige tangarters helbredsmæssige effekter.
I artiklen giver forfatterne også forslag til, hvordan både den enkelte forbruger og fødevareindustrien kan bruge tang til at gøre hverdagens måltider sundere.
”Visse stoffer i tang kan være af betydning for at begrænse hjerte-karsygdomme. Vi vil gerne bidrage til, at den viden bliver brugt i en samfundsmæssig sammenhæng”, siger Ole G. Mouritsen.
Han og medforfatterne peger på, at tang kan tilsættes fastfood og dermed gøre denne type mad sundere.

Læs hele artiklen her

Redaktionen afsluttet: 23.11.2015