Skip to main content
DA / EN

Mod det uendelige univers

Danmarks helt egen Buzz Lightyear – astronauten Andreas Mogensen – gæstede SDU for at fortælle om sin rummission

I et propfyldt auditorium trak Andreas Mogensen i et par timer himmelen ned på jorden med et medrivende foredrag om sin rejse ud i rummet med Soyusraketten.

En sovepose i loftet

Andreas Mogensen brugte tiden på at fortælle om hverdagen på rumstationen, om den forskning, han udførte de otte dage, han var ombord og ikke mindst om de forhold astronauter lever under.
Der er kun minimal plads til rådighed, så Andreas arbejdede i laboratoriet om dagen med forskning i et rum fyldt med måleudstyr, computere, kabler, forskningsudstyr han selv måtte samle - og når det blev sengetid, svævede han simpelthen op under loftet, og krøb ned i en sovepose, han havde spændt fast der.

Stadig drømme at opfylde

Selv om man kunne tro, at alle drømme var opfyldt, når man nu er blevet astronaut og har været i rummet, så har Andreas det helt anderledes.
- Der venter os uendeligt mange spændende opdagelser og oplevelser. Det tænkte jeg tit, mens jeg sad i rummet og så ud på milliarder af stjerner. Og jo – jeg har stadig drømme for fremtiden. Først og fremmest vil jeg gerne ud i rummet igen og helst i længere tid end otte dage. Og den helt store drøm er da at komme med på en månemission og opleve en rumvandring, fortæller Andreas Mogensen.

Redaktionen afsluttet: 06.11.2015