Skip to main content

Nyt kollegium bliver for hele campus

Det nye universitetskollegium ved Syddansk Universitet har fået sit navn: Campus Kollegiet. Med café, grupperum og en skybar skal det være møde- og samlingssted for hele campus

Rejsegildet er allerede holdt for det kommende kollegium i skovbrynet ved indkørslen til Syddansk Universitet i Odense. Nu har de tre 15-etagers bygninger, som byggeriet består af, også fået et navn: Campus Kollegiet. På engelsk Campus Hall.

Det nye kollegium bliver nemlig mere end blot et kollegium. Tanken er, at kollegiet skal være et møde- og samlingssted for hele campus, forklarer Jens Oddershede, næstformand i Fonden Universitetskollegiet i Odense, der ejer og har bygget Campus Kollegiet.

 

Tilbud til studerende, ansatte og gæster

Foruden 250 helt nye og moderne kollegieboliger kommer kollegiet blandt andet til at rumme en café med salg af lette anretninger og drikkevarer, grupperum til møder samt en skybar til arrangementer.

- Vi vil gerne give universitetets studerende og ansatte flere tilbud i nærheden af campus og dermed være med til at skabe et godt miljø og liv omkring den nye videnbydel Cortex Park, siger Jens Oddershede.

Der er ikke blot kollegiets beboere, der vil kunne benytte faciliteterne. Også andre studerende og ansatte på universitetet samt udefrakommende vil kunne booke eksempelvis skybaren, der kommer til at ligge på toppen af det cirka 50 meter høje byggeri.

- Det bliver en attraktion for universitetet, at vi kan tilbyde et mødelokale som skybaren med en af Fyns bedste udsigter, siger Jens Oddershede.

 

Åben for ansøgninger

De studerende skal ansøge om en af de 250 studieboliger, og det kan de nu gøre via universitetets hjemmeside.

Der er både enkeltværelser og to-personers-værelser, der alle er møbleret med kvalitetsdesign og har eget toilet og bad, en lille vask og et køleskab i entréen samt en altan med udsigt over SDU, Odense by og landskabet. Kollegianerne får derudover adgang til en række fællesarealer som fælleskøkken, opholdsrum og udendørsarealer med eksempelvis beachvolley og basketbane.

Efter planen flytter de første studerende ind på kollegiet den 1. september. Der vil blive plads til cirka 200 danske studerende og 100 internationale studerende.

Det er A.P. Møller Fonden, som har foræret kollegiet til SDU, mens arkitektfirmaet C.F. Møller har sat stregerne til det.

Læs mere om kollegiet og dets faciliteter og se video om byggeriet.