Skip to main content
DA / EN

Forskningsprojekt bliver til udstilling på Mediemuseet

Musikgenren Heavy Metal skiller sig ud fra andre musikgenrer blandt andet ved at alle bands har et logo. Et forskningsprojekt om metalbandlogoer er nu blevet til en udstilling som åbner med et brag i dag

 

Adjunkt ved Medievidenskab Vitus Vestergaard har sammen med andre forskere gennem det sidste halve år forsket i de krumme-lure agtige logoer, som heavy metal bands verden over ynder at smykke deres pladecovers med.

Og det viser sig at være en underfundig og dybtfavnende verden at lukke op sådan rent medievidenskabeligt. Der er selve skrifttyperne i logoerne, men også fortællinger om bandidentitet og fankultur samt forholdet mellem lyd (musikken) og billede (logoet).

Samtidig har der fra store dele af metalmusikbranchen i Europa lydt et begejstret hyl over, at forskere nu sætter fokus på metalmusik og den visuelle side. Projektet er nu sat op som udstilling på Mediemuseet i Odense, og den åbner netop i dag. SDU TV var med, da Vitus Vestergaard satte udstillingen op.

Bred kontakt

Som forsker er det en helt unik situation at kunne præsentere og formidle resultater for offentligheden gennem en udstilling.

- Vi har ikke en masse svar endnu, men vi har en masse spørgsmål. Og med udstillingen er vi pludselig i kontakt med grafikere, bands og fans fra hele Europa, og det øger vores muligheder for at finde svar på de spørgsmål. En udstilling er en meget synlig måde at invitere folk ind i den verden, man arbejder med, ligesom den kan være et fælles omdrejningspunkt for mange forskellige perspektiver af forskningen, siger Vitus Vestergaard.

Redaktionen afsluttet: 15.01.2015