Skip to main content
DA / EN

Hvem er landets klogeste til fysik?

Fysikprøve på højt niveau skal finde de dygtigste studerende til et Genius-forløb på grundforskningscenter i højenergifysik - men alle, der har lyst, må være med og teste sine egne fysik-evner

SDU’s grundforskningscenter i højenergifysik, CP³-Origins inviterer til en fire timer lang fysikprøve på højt niveau.

Formålet med testen er at finde egnede kandidater til initiativet CP³ Genius Program, som er et særligt fysik-program for særligt talentfulde unge fysikstuderende på SDU. Men alle er velkommen til at deltage, hvis de har mod på at teste sig selv i forhold til niveauet på de bedste internationale fysik-uddannelser.

Testen, som hedder 2015 Physics Challenge, er skriftlig og finder sted på SDU i Odense torsdag den 3. september. Spørgsmålene vil handle om kvantemekanik, elektrodynamik, statistisk mekanik og klassisk mekanik.

Verden har brug for nye ideer

-Vi vil gerne invitere landets mest lysende unge hjerner til at tage del i vores forskningsaktiviteter - unge med topkarakterer i fysik, som brænder for at forstå universets love, siger lektor Chris Kouvaris, der står bag Genius-programmet.

- Nysgerrige hjerner skal stimules og næres. De skal støttes, så de kan udklække nye revolutionerende ideer, som for altid kan ændre den måde, vi betragter verden på, forklarer centerleder, professor Francesco Sannino.

Genius-forløbet, der har kørt siden 2010, er et tilbud til SDU’s særligt talentfulde fysikstuderende. De studerende, der optages i programmet, får ekstra undervisning og adgang til forelæsninger på højt niveau.
Tilmeldingsfrist til testen er 31. august.

Redaktionen afsluttet: 24.08.2015