Skip to main content
DA / EN

Huskatte og ejere søges til forskningsprojekt

Nyt forskningsprojekt skal kortlægge fynske kattes færden og fødesøgning. Projektet vil vise, hvordan vores katte påvirker den vilde natur. Alle huskatte på Fyn og deres ejere kan være med i projektet.

I det næste år skal de fynske huskatte hjælpe forskere til en større forståelse af, hvordan katte lever og interagerer med den danske natur. Biologer fra blandt andet Syddansk Universitet vil undersøge, hvilke byttedyr kattene bringer hjem, og om der er forskel på byttet alt efter kattens alder eller køn og hvor den bor.

- Man kan forestille sig, at der er forskel på, hvilket bytte katte fanger, alt efter om de bor på landet eller i storbyen. Derfor skal arterne af byttedyr undersøges, for at se om der er en sammenhæng mellem, hvor katten bor, størrelsen på dens territorium, og hvor mange byttedyr den bringer hjem, forklarer biologistuderende Emile Marie Hansen.

Flere katte søges

Forskernes ønske er at få katte med fra så mange forskellige steder på Fyn som muligt.

- Derfor søger vi interesserede katteejere, der kan have lyst til at lære mere om deres kats færden og se katten bidrage til dansk forskning. De eneste forudsætninger er, at man er ejer af en udegående kat, der ind i mellem hjembringer mus, fugle eller andre byttedyr. Undersøgelserne består af spørgeskemaer om katten, en gps-kortlægning af kattens territorium (hvor katten bliver iført et gps-halsbånd) og indsamling af kattens hjembragte byttedyr til videre artsbestemmelse. Det er derfor ikke undersøgelser, der på nogen måde skader kattene, uddyber Emilie Marie Hansen.

Læs mere om projektet og se hvordan du tilmelder dig og din kat


Redaktionen afsluttet: 01.09.2014