Skip to main content
DA / EN

Studerende hjælper virksomheder

536 studerende fra SDU i Kolding skal i næste uge finde løsninger på en række virksomheders udfordringer på det kinesiske marked.

SDU i Kolding aflyser i næste uge al normal undervisning, så 536 studerende fra humaniora og erhvervsøkonomi kan få praktisk erfaring i samarbejde med lokale, regionale og nationale virksomheder.

De studerende skal over fire dage samarbejde om at finde løsninger på syv virksomheders udfordringer på det kinesiske marked.

Fokus på kinesisk vækstmarked

‘Camp Get Closer’ er et nyt initiativ på Syddansk Universitet Campus Kolding, der skal bringe studerende, forskere og virksomheder tættere sammen. Temaet er i år ‘China in business’ med fokus på det kinesiske vækstmarked.

En af de syv medvirkende virksomheder er Sjølund A/S, der arbejder med valsning af rustfrit stål. I 2008 åbnede virksomheden en fabrik i Kina for at imødekomme efterspørgslen på det kinesiske marked. De kulturelle forskelle skaber dog en del problemer, hvorfor der har været brug for ekstra koordinering og kontrol.

Det er sådanne konkrete problemstillinger, som de studerende skal arbejde med i løbet af næste uge.

Vinder kåres fredag

Det hele kulminerer fredag, hvor de studerende over for virksomhederne skal præsentere løsningsforslag, der kan føres ud i livet. Derefter vil en dommerkomité bestående af blandt andre SDU’s rektor Henrik Dam og borgmester i Kolding Jørn Pedersen kåre en vinder.

 

Redaktionen afsluttet: 15.10.2014