Skip to main content
DA / EN

Danmarkspremiere på morsom matematik

SDU-lektor Bjarne Toft vil efter amerikansk forbillede have voksne og børn til at lege med matematikken

Tirsdag den 21. oktober kan alle interesserede høre om det særlige fænomen ”morsom matematik” – og selv prøve det.
SDU-lektor i matematik Bjarne Toft står bag det gratis arrangement, og det sker på campustorvet fra kl. 17.15 til 20.30.

Morsom matematik er for både børn og voksne, og ideen kommer fra den amerikanske journalist Martin Gardner, der i 25 år havde en fast klumme om emnet i magasinet Scientific American. Martin Gardner, der døde i 2010, blev også forfatter til mere end 100 bøger om matematik, hvoraf nogle er oversat til dansk, bl.a. ”Morsom matematik” og ”Mere morsom matematik”.

Første gang i Danmark

I USA afholdes der hvert år mange arrangementer under fællestitlen ”Gathering for Gardner”, og det er sådan et arrangement, som nu for første gang bliver afholdt offentligt i Danmark.
I løbet af arrangementet vil nogle gæster vise korte præsentationer af papirfoldning, trylleri, spil, matematiske figurer og andre morsomme matematiske finurligheder. Efter præsentationerne er der fri leg for de fremmødte.

Netop på tirsdag er det 100 år siden, at Martin Gardner blev født. Han havde i øvrigt en fynsk forbindelse, da han var meget fascineret af Piet Hein og ofte skrev om Piet Heins gruk, spil og superellipse i sine klummer.

Redaktionen afsluttet: 16.10.2014