Skip to main content
DA / EN

Mange voksne vil gerne leve sundere

150.000 danskere har svaret på spørgsmål om sygdom, sundhed, vaner og trivsel til en stor sundhedsprofil, som SDU har udarbejdet sammen med regionerne og Sundhedsstyrelsen

Knap 73 procent af voksne danskere, som ryger dagligt, vil gerne holde op med at ryge. Over halvdelen af voksne med stillesiddende fritidsaktiviteter - 67,8 procent - vil gerne være mere fysisk aktive.

Billedet er stort set det samme i alle landets fem regioner. Den største forskel mellem regionerne er på andelen af voksne, der drikker over de anbefalede genstandsgrænser, og som ønsker at drikke nedsætte forbruget.

I Nordjylland ønsker 23,6 procent af dem der drikker over højrisikogrænsen, at nedsætte alkoholforbruget. I Hovedstaden er det 32,7 procent, der ønsker det samme.

150.000 er blevet spurgt

Tallene er fra den netop offentliggjorte sundhedsprofil, som Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet står bag sammen med regionerne og Sundhedsstyrelsen.

Over 150.000 danskere over hele landet svarede i 2013 på spørgsmål om sundhed, sygdom, vaner og trivsel. Den sidste undersøgelse er fra 2010, og når man ser på, hvor mange der ønsker at få sundere vaner, er der omkring lige så mange i dag som for tre år siden, der ønsker at blive sundere.

Også når det gælder kost, ønsker omkring halvdelen af voksne borgere i Danmark at spise sundere.

I databasen www.danskernessundhed.dk som er tilgængelig for alle, kan man se hvor mange fordelt på bl.a. aldersgrupper og uddannelsesniveau, der ønsker at forbedre egne vaner.

 

Redaktionen afsluttet: 06.03.2014