Skip to main content
DA / EN

Ingeniørstuderende vandt iværksætterkonkurrence

Et hold på syv studerende vandt torsdag Venture Cup for deres opfindelse af en cykelspion. Med æren følger 50.000 kroner.

Syv unge ingeniørstuderende overbeviste dommere og publikum om, at de havde landets bedste idé, da der torsdag var finale i den landsdækkende iværksætterkonkurrence Venture Cup.

- Det var ubeskriveligt fedt at stå som vindere på scenen. Vi var helt desorienterede, siger Jacob Christensen, som studerer Global Management and Manufacturing på SDU (billedet).

De syv ingeniørstuderende vandt med deres cykellygte Velocatr. En cykellygte med indbygget GPS, der gør, at man med en smartphone kan spore cyklen, hvis den bliver stjålet.

Også publikums favorit

Holdet vandt først i kategorien Product and Technology og så People's Choice, som publikums favorit. Holdet forlod dermed ballet på Odense Rådhus som vindere af finalen i Venture konkurrence og 50.000 kroner rigere. Men pengene skal ikke bruges på fester.

- De skal bruges til at få lavet prototyper af lygten. Det bliver lettere at tiltrække investorer, når de kan se det færdige produkt. Det er den startkapital, som vi mangler for at komme i gang. Pengene gør, at der nu kan komme fart på projektet, siger en glad Jacob Christensen.

Cykellygten Velocatr udmærker sig ved, at den kommunikerer med andre Velocatr- lygter med radiobølger. Som rødderne på et træ er alle lygterne forbundet i et netværk, som videresender signalet, indtil det når sporingsenheden, nemlig telefonen. Succesen hviler derfor på, at mange cykler får GPS’en installeret og kan sladre til hinanden.

Hvert år sker der omkring 70.000 cykeltyverier i Danmark. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er langt de fleste tyverier brugstyverier.

Læs mere om projektet.

Redaktionen afsluttet: 24.01.2014