Skip to main content
DA / EN

Iværksætter-ideer skal afprøves med det samme

Nyt udviklings- og udskilningsforløb på SDU hjælper iværksættere på rette vej, for gode ideer er ikke nok for at opnå vækst som iværksætter.

Nogle iværksættere går længe og nørkler med en idé, inden de må sande, at der ikke er et marked for deres produkt eller serviceydelse. Fremover kan et nyt tilbud, som SDU’s IDEA Entrepreneurship Centre har udviklet, spare unge iværksættere for dyrekøbte erfaringer.
- Vi vil hjælpe potentielle iværksættere med at teste, om deres koncept virker, så tidligt som muligt, og allerhelst før de står med en gennemarbejdet forretningsplan, fortæller Pernille Hovmand Petersen, som er projektleder på det nye initiativ PRO-programmet på SDU.
PRO-programmet løber over hele 2014 og er et udskilningsforløb. Efter planen skal 300 potentielle iværksættere deltage i forløbet, og målet er, at de 15 virksomheder med størst vækstpotentiale bliver skabt allerede i løbet af i år.

- Når vi skal udvælge de 15 virksomheder, handler det ikke kun om at have en rigtig god ide. Vi tror på, at et team kan nå langt med de rette kompetencer, engagement og energi, så hele pakken tæller, forklarer Pernille Hovmand Petersen.

Kickoff med Johan Bülow

Det nye projekt, som skal styrke iværksætteres udviklings- og forretningsmuligheder i Region Syddanmark, sættes i gang med et arrangement onsdag 5. februar i Forskerparken i Odense. Her kan  interesserede kan høre om mulighederne for at deltage i PRO-programmet og møde iværksættere, der klarer sig godt.
Blandt andet vil lakridsiværksætteren Johan Bülow, som på få år har skabt en millionforretning, fortælle sin historie og de erfaringer, han har gjort sig.

PRO-programmet
Udviklings- og udskilningsforløbet henvender sig til studerende, ph.d.-studerende og dimittender fra de videregående uddannelsesmiljøer i Syddanmark.
Forløbet tilpasses til det enkelte team med tilbud som workshops, coaching og kontakt til kundeemner og samarbejdspartnere mv.
Ambitionen er at skabe et netværk og miljø for potentielle iværksættere, der ikke kun ønsker at skabe deres eget job, men vil skabe fremtidens arbejdspladser.

 

Redaktionen afsluttet: 03.02.2014