Skip to main content
DA / EN

Amerikanske fonde

Europæiske universiteter har mulighed for at søge om midler hos en række amerikanske fonde - både som partner og i nogle tilfælde som den primære ansøger eller koordinator (prime-awardee).

Det er vigtigt at bemærke, at amerikanske fonde typisk kun tildeler stipendier til udenlandske institutioner, hvis de har unikke faciliteter eller færdigheder og leverer forskningsresultater, som ikke kan findes tilsvarende af forskere i USA.

SDU RIO understøtter compliance-delen i fondsansøgninger til amerikanske bevillingsgivere – særligt National Institute in Health (NIH), hvor SDU modtager mest finansiering fra. NIH er en del af ”the U.S. Department of Health and Human Services”, og er den primære føderale bevillingsgiver til sundhedsvidenskabelig forskning.

 

Hvor kan jeg søge efter amerikanske finansieringsmuligheder?

Du kan anvende databasen Research Professional til at søge blandt forskellige fonde, eller du kan søge på Grants.gov, NIH Grant eller NIH RePORTER (tilsvarende EU H2020 Dashboard).

Det er SDU RIO, der opretholder registrering af SDU i SAM.gov, eRA commons, Grant.gov og andre relevante amerikanske administrationssystemer.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail til  US Sponsored Research Mailbox, så kan vi hjælpe dig videre.

Sidst opdateret: 24.02.2023